Yoga Nidra

Ga geheel ontspannen op de rug liggen met de benen een beetje wijd en de armen wat gespreid, met de handpalmen naar boven gericht (savasana).
Stel je nu voor, dat je midden in je hoofd zit, als een lichtend figuurtje, dat naar alle kanten helend licht uitstraalt. En stel je voor, dat je lichaam een groot hol beeld is, waarin je kunt rondwandelen.
Wandel nu rustig naar je de achterkant van je hoofd en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het achterhoofd, de schedel en het voorhoofd ontvangen het helende licht en ontspannen zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig naar de linkerkant van het hoofd en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linkerkant van het hoofd ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig naar de rechterkant van het hoofd en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechterkant van het hoofd ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu weer rustig naar het midden van het hoofd en richt de aandacht op het gezicht en blijf daar even staan terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het gezicht ontvangt het helende licht en ontspant zich op een dieper niveau.
Wandel nu rustig naar voren richting de nek, loop de nek een stukje in en blijf even voorbij de ingang van de nek even staan, terwijl je voortdurend het licht uitstraalt. De nek, de kin en de hals ontvangen het helende licht en ontspannen op een dieper niveau.
Wandel nu door de nek heen naar de bovenkant van de rug en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De bovenkant van de rug ontvangt het helende licht en ontspant zich op een dieper niveau.
Ga nu rechts af en wandel de rechter schouder in en blijf in het midden even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter schouder ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door de rechter schouder heen tot je bij een grote gang komt, de rechter bovenarm, en ga de rechter bovenarm dan tot het midden in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter bovenarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door tot de rechter elleboog en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter elleboog ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door de rechteronderarm naar het midden tussen de elleboog en de pols en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter onderarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door tot de rechterpols en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter pols ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig de rechterhand in en blijf even staan in de muis van de rechter hand, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De muis van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig verder terwijl je rechts aan houdt en de rechter gang in gaat en loop door tot in het eerste kootje van de rechterduim en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de rechter duim ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de duim in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de duim van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en ga even later weer rechts af de eerstvolgende gang in van de wijsvinger van de rechterhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de wijsvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de wijsvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de wijsvinger in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de wijsvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en ga direct weer rechts af de eerstvolgende gang in van de middelvinger van de rechterhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de middelvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de middelvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de middelvinger in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de middelvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en direct weer rechts af en ga de eerstvolgende gang in van de ringvinger van de rechterhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de ringvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de ringvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de ringvinger in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de ringvinger van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en direct weer rechts af en ga de eerstvolgende gang in van de pink van de rechterhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de pink van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de pink van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de pink in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de pink van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig naar de uitgang van de gang en ga naar het midden van de rechterhand en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu terug naar het polsgewricht van de rechter hand en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het polsgewricht van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van de rechter onderarm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de rechter onderarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in de elleboog van de rechter arm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De elleboog van de rechter arm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van de rechter bovenarm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de rechter bovenarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in schouder van de rechter arm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De schouder van de rechter arm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig de rechter schouder uit en ga naar het midden van de bovenkant van de rug en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de bovenkant van de rug ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.

Wandel nu rustig door naar de linkerschouder en ga deze binnen en blijf in het midden even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker schouder ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door de linker schouder heen tot je bij een grote gang komt, de linker bovenarm, en ga de linker bovenarm dan tot het midden in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker bovenarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door tot de linker elleboog en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker elleboog ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door de linkeronderarm naar het midden tussen de elleboog en de pols en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker onderarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door tot de linkerpols en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker pols ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig de linkerhand in en blijf even staan in de muis van de linker hand, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De muis van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig verder terwijl je links aan houdt en de linker gang in gaat en loop door tot in het eerste kootje van de linkerduim en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de linker duim ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de duim in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de duim van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en ga even later weer links af de eerstvolgende gang in van de wijsvinger van de linkerhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de wijsvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de wijsvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de wijsvinger in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de wijsvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en ga direct weer links af de eerstvolgende gang in van de middelvinger van de linkerhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de middelvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de middelvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de middelvinger in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de middelvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en direct weer links af en ga de eerstvolgende gang in van de ringvinger van de linkerhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de ringvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de ringvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de ringvinger in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de ringvinger van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en direct weer links af en ga de eerstvolgende gang in van de pink van de linkerhand en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de pink van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de pink van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de pink in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de pink van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig naar de uitgang van de gang en ga naar het midden van de linkerhand en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu terug naar het polsgewricht van de linker hand en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het polsgewricht van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van de linker onderarm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de linker onderarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in de elleboog van de linker arm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De elleboog van de linker arm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van de linker bovenarm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de linker bovenarm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in schouder van de linker arm en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De schouder van de linker arm ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig de linker schouder uit en ga naar het midden van de bovenkant van de romp en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De bovenkant van de romp ontvangt het helende licht zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zowel links als rechts en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig naar het midden van de romp en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de romp ontvangt het helende licht zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zowel links als rechts en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig naar de onderkant van de romp, waar de buik en het billen zijn en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De onderkant van de romp, ontvangt het helende licht zowel aan de voorzijde, de buik als aan de achterzijde, de billen zowel links als rechts en ontspant zich tot op een dieper niveau.

Ga nu naar de rechterkant en wandel de rechter bil in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter bil ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door de rechter bil heen tot je bij een grote gang komt, het rechter bovenbeen, en ga het rechter bovenbeen dan tot het midden in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het rechter bovenbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door tot de rechter knie en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter knie ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door het rechter onderbeen naar het midden tussen de knie en de enkel en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het rechter onderbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door tot in de rechter enkel en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter enkel ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig de rechter voet in en blijf even staan in de hiel van de rechter voet, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De hiel van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig verder terwijl je rechts aan houdt en de rechter gang in gaat en loop door tot in het midden van de rechter kleine teen en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter kleine teen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en ga even later weer rechts af de eerstvolgende gang in van de tweede teen van de rechtervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de tweede teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de tweede teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de tweede teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en ga direct weer rechts af de eerstvolgende gang in van de middelste teen van de rechtervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de middelste teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de middelste teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de middelste teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de middelste teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en direct weer rechts af en ga de eerstvolgende gang in van de vierde teen van de rechtervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de vierde teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de vierde teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de vierde teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de vierde teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla rechts af en direct weer rechts af en ga de eerstvolgende gang in van de grote teen van de rechtervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de grote teen van de rechter hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de grote teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de grote teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de grote teen van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig naar de uitgang van de gang en ga naar het midden van de rechtervoet en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu terug naar het enkelgewricht van de rechter voet en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het enkelgewricht van de rechter voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van het rechter onderbeen en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van het rechter onderbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in de knie van het rechter been en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De knie van het rechter been ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van het rechter bovenbeen en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van het rechter bovenbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in de rechter bil en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De rechter bil ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig van de rechter bil naar de linker en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker bil ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.

Wandel nu rustig door de linker bil heen tot je bij een grote gang komt, het linker bovenbeen, en ga het linker bovenbeen dan tot het midden in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het linker bovenbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door tot de linker knie en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker knie ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door het linker onderbeen naar het midden tussen de knie en de enkel en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het linker onderbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig door tot in de linker enkel en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker enkel ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig de linker voet in en blijf even staan in de hiel van de linker voet, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De hiel van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig verder terwijl je links aan houdt en de linker gang in gaat en loop door tot in het midden van de linker kleine teen en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker kleine teen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en ga even later weer links af de eerstvolgende gang in van de tweede teen van de linkervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de tweede teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de tweede teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de tweede teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en ga direct weer links af de eerstvolgende gang in van de middelste teen van de linkervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de middelste teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de middelste teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de middelste teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de middelste teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en direct weer links af en ga de eerstvolgende gang in van de vierde teen van de linkervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de vierde teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de vierde teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de vierde teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de vierde teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig terug naar de uitgang van de gang en sla links af en direct weer links af en ga de eerstvolgende gang in van de grote teen van de linkervoet en blijf in het eerste kootje even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het eerste kootje van de grote teen van de linker hand ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door en blijf midden in het tweede kootje staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het tweede kootje van de grote teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu door, het topje van de grote teen in en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het topje van de grote teen van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Keer je nu om en wandel rustig naar de uitgang van de gang en ga naar het midden van de linkervoet en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu terug naar het enkelgewricht van de linker voet en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het enkelgewricht van de linker voet ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van het linker onderbeen en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van het linker onderbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in de knie van het linker been en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De knie van het linker been ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in het midden van het linker bovenbeen en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. Het midden van het linker bovenbeen ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig terug tot in de linker bil en blijf daar even staan, terwijl je voortdurend licht uitstraalt. De linker bil ontvangt het helende licht en ontspant zich tot op een dieper niveau.
Wandel nu rustig naar het midden van de romp, de plaats van het hart en neem daar plaats als een bron van licht en laat de aandacht rusten op de ademhaling.
Je neemt waar dat bij de inademing de benen van het beeld als een ballon naar binnen beginnen te gaan, terwijl ze bij de uitademing als een ballon, die opgeblazen wordt weer naar buiten stulpen.
Nu neem je ook waar dat de armen van het beeld bij de inademing naar binnen gaan en bij de uitademing naar buiten stulpen, als een ballon die opgeblazen wordt.
Nu neem je ook waar dat het hoofd van het beeld bij de inademing naar binnen gaan en bij de uitademing naar buiten stulpt, als een ballon, die opgeblazen wordt.
Nu neem je waar dat bij de inademing de benen, de armen en het hoofd naar binnen worden gezogen en bij de uitademing de benen, de armen en het hoofd weer naar buiten stulpen, als een ballon die opgeblazen wordt.
Nu neem je waar dat het beeld bij elke uitademing steeds groter wordt en jouw licht verspreidt zich in dat beeld.
Bij elke uitademing wordt het beeld groter en groter en het groeit maar door en groeit maar door, tot het beeld de hele aarde omvat en jouw licht gaat mee met het beeld en nog groeit het beeld door tot het alles omvat en de grenzen van het beeld zijn vervaagd tot in oneindigheid en jouw licht vult het geheel, jij vult het geheel, jij bent het geheel.
Er is nu alleen nog maar zijn, zijn, zijn.

Wouter 6 april 2005,
Met dank aan Douwe

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid Yoga door Douwe Pranayama door Douwe meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen