Bhagavan over Verlichting

 

Bhagavan:
1. Er is maar één geest, de Aloude Geest. Afgescheidenheid en dualiteit zijn de eigenschappen waarmee hij is geconditioneerd

2. Jouw geest is niet jouw geest, maar een uitbreiding van deze Aloude Geest

3. Op dezelfde wijze zijn jouw gedachten niet je eigen gedachten, maar ze zijn gehaald uit de "Gedachtesfeer" die verbonden is met deze Aloude Geest

4. Het gevoel van een afgescheiden "IK" wordt voortgebracht door de neurobiologische structuur van de menselijke hersenen.

5. Door de ervaring van afgescheidenheid genereert het "IK"; verlangens, afkeer, vergelijkingen en oordelen, die de kern vormen van lijden.

6. Wanneer het "IK" verdwijnt, dan is dat het einde van het lijden. Wanneer verlangens weg vallen, inclusief het verlangen naar verlichting, dan ben je verlicht.

7. Wanneer Diksha wordt gegeven, begint er een neurobiologisch proces, dat leidt naar het oplossen van het gevoel van afgescheidenheid, ofwel naar het oplossen van het gefixeerde "IK".

8. Wanneer het gefixeerde "IK" verdwijnt, dan ervaar je jezelf als een dans van persoonlijkheden, die steeds maar weer opkomen en van het toneel verdwijnen.

9. Je lichaam is niet jouw lichaam. Wanneer het "IK" verdwijnt, dan verdwijnt ook het gevoel dat "JIJ" de eigenaar van het lichaam bent. Je ervaart dan je lichaam als een voertuig in dienst van de Goddelijke dans van Bewustzijn. Misschien zelfs dat de hele schepping "Jouw" lichaam wordt.

10. De geest, die is geworteld is in dualiteit, kan niet verlicht worden.

11. Het "IK", dat slechts een illusie is, kan niet verlicht worden. Het "IK" is alleen maar een idee.

12. Verlichting is de realisatie dat er geen "IK" bestaat dat verlicht kan worden!

 

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen