Bhagavan over de belangrijkheid van het hart

 

Bhagavan:
Voor mij is het hart de enige werkelijkheid en dat betekent dat dit de perfecte manier van handelen is. Het hart kan zeggen; "Help
hem niet" en als je hem dan niet helpt, dan is dat de perfecte manier van handelen. Waarom het hart in het ene geval aangeeft te handelen, en in het andere geval niet, dat kun je niet begrijpen. Dat is een richtlijn die komt uit het Kosmisch Bewustzijn, van God zelf. Je kunt niet begrijpen waarom God dit zegt, en waarom God dat zegt. Naar je hart luisteren betekent; "Naar God luisteren". Wat het hart zegt, dat is de waarheid en niet anders. Het hart kan zeggen; "Help hem".

Voor mij is het zo dat het "Deel" het "Geheel" moet gehoorzamen, en jij bent het deel, of je moet inmiddels God zijn geworden. Wanneer je God hebt gerealiseerd, dan ben je één met God geworden. Het Geheel manifesteert zichzelf in het hart, en jij moet gehoorzaam zijn aan het Geheel, dat is God, dat is je hart. Als je hart zegt; "Doe dit", doe het dan, en als het zegt "Doe het niet", doe het dan niet. Dat is gehoorzamen aan het hart.

In de tijd waarin wij leven gehoorzamen mensen niet meer aan het Geheel. Ze volgen niet de ingevingen van hun hart. Ze volgen alleen maar de geest. Daarom is het zo'n rommeltje in de wereld. Wanneer mensen verlicht worden, bloeit hun hart weer open. Wanneer je heel simpel je hart volgt, dan volg je de wil van God. Als mensen de wil van God opvolgen, dan zullen er geen problemen meer op aarde zijn.

 

Vertaald door Anton Blok.

 

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen