Kundalini Yoga om de kundalini snel te laten rijzen KY kriyas

1. Tafel Houding: Hurkend, met de voeten 20 - 30 cm uit elkaar, plaats de bovenarmen tussen de dijen en de kuiten, (aan de binnenkant van de dijen en aan de buitenkant van de kuiten), en plaats de handen onder de hielen, de dijen rusten op de ellebogen en de ruggengraat is evenwijdig met de grond. Blijf in deze houding met Langzame Diepe Ademhaling voor 2-5 minuten. Adem dan in, adem uit en pas de Mula Bhanda toe.

Brengt de seksuele klieren in evenwicht.


2. In Kleermakerszit, houd de schenen vast en strek de ruggengraat omhoog vanuit de basis en laat deze weer los voor 2-3 minuten. (Zonder de achterwaartse en voorwaartse beweging, kan het pijn doen bij de nieren). Adem in, adem uit en pas de Mula Bhanda toe.


3. Ruggengraat draai, met gebruik van de schouders, met de handen op de schouders, de vingers naar voren en de duimen naar achteren. Voel het op de Navel Punt. Ga hier voor 2- 3 minuten mee door.

4. Ruggengraat draai, met de handpalmen boven het hoofd en de armen gestrekt voor 2-3 minuten. (Voor de 9de wervel.) Adem daarna in, adem uit en trek aan de Mula Bhanda.

5. Het Lichaam Laten Vallen in Lotus Houding, indien mogelijk, of met de benen gestrekt naar voren. Het gewicht rust op de vuisten, die naast de heupen zijn en de billen optillen en weer laten vallen voor 2 minuten.
6. Strek de benen recht naar voren, strek het lichaam naar voren en ontspan naar beneden met het hoofd op de knieën voor 2-3 minuten.
Daarna adem in, adem uit en trek aan de Mula Bhanda.

 

 

 

7. In Kleermakerszit, kruis de armen en plaats de handen op de tegenovergestelde knieën. Adem diep in, waarbij je trekt aan de armen en de schouders uitrekt. Houd de adem in en adem uit en ontspan.

 

8. Vinger Lock voor het Hart Centrum, met Lange Diepe Ademhaling. Trek hard voor 2-3 minuten. Daarna adem in, sterk de armen boven het hoofd en houd ze daar, adem uit en pas de Mula Bhanda toe.

 

9. Boog Houding: Op de maag, pak de enkels en buig naar achteren, waarbij je de armen en benen zo hoog mogelijk omhoog trekt. Adem in, strek je nog hoger, trek aan de Mula Bhanda en houd vast.

 

 

 

10. Meditatie: Richt de ogen op de kruin en druk de tong tegen het gehemelte aan van de mond. (Het kan pijn gaan doen in de neus). Wijd jezelf aan het Goddelijke.

 

 

 


Commentaar: Dit is een uitstekende voorbereiding voor een diepe meditatie. G.K. (Sommige tijden zijn toegevoegd door G.K.)

(Zoals onderwezen door Yogi Bhajan 9 April 1970, uit Relax and Renew, vertaald door Wouter Koert)