Kundalini Yoga om de kundalini te laten rijzen set 4 KY kriyas

1. Op de Rug, doe de Vuurademhaling voor 5 minuten. Daarna adem in en til de benen 45 cm omhoog, pas de Mula Bhanda toe, houd even vast en ontspan. Herhaal dit twee keer.

 

2. In Kleermakerszit, Haal afwisselend je schouders op naar de neus voor 1-2 minuten.

 

3. Borstbeen Rotatie: Zoals een Buikdanseres, draai je je boven lichaam, tussen de schouders en de zonnevlecht, in cirkels voor 2-3 minuten, 1,5 minuut in elke richting.

 

4. Schouder Stand met Langzame Diepe Ademhaling voor 2 minuten. Daarna, adem in, adem uit en pas de Mula Bhanda toe, houd vast en kom ontspannen naar beneden.

 

5. Buig, alsof je in de Schouder Stand gaat, til de benen op en plaats de handen in het middel, en buig dan voorzichtig de rug met de benen naar beneden en de voeten rustend op de grond. Blijf 2 minuten in deze houding.

 

6. Halve Boog Houding, op de maag, met de rechter enkel in de linker hand, de rechter hand in Gyan Mudra op de onderkant van de rug. Blijf in deze houding met Langzame Diepe Ademhaling voor 6 minuten. Adem dan in, adem uit en pas de Mula Bhanda toe, en herhaal deze houding met tegengestelde handen en been.

 

7. Halve Boog Houding, op de maag, met de linker enkel in de linker hand, de rechter hand in Gyan Mudra op de onderkant van de rug. Blijf in deze houding met Langzame Diepe Ademhaling voor 6 minuten. Adem dan in, adem uit en pas de Mula Bhanda toe, en herhaal deze houding met rechter enkel in rechter hand.

 

8. Maha Shakti Houding: Zittend, laat de romp naar achteren gaan tot 60 graden, til de benen tot 60 graden op. Zo vorm je een perfecte "V". Doe de Vuurademhaling voor 1 minuut. Adem dan in, houd vast en pas de Mula Bhanda toe, en adem uit. Herhaal dit 2 keer.
Commentaar: (zoals onderwezen door Yogi Bhajan 1969-1070, uit Sexuality and Spirituality, vertaald door Wouter Koert)