Kundalini Yoga om de kundalini te laten rijzen set 6 KY kriyas


1. In Virasan, zit op de linker hiel, en trek de rechter knie naar de borst, met de voet plat op de grond. Kruis de armen op de rechter knie. Adem in, in vier gelijke delen, innerlijk chanting "Sa Ta Na Ma" en adem uit in vier gelijke delen, innerlijk chanting "Sa Ta Na Ma", voor 3 minuten.

2. In dezelfde houding, til de armen tot 60 graden omhoog en adem als in (1.) voor nog 3 minuten.

3. Zit op beide hielen in de Rots Houding, met de handen op de knieën, en ga met je voorhoofd naar de grond tijdens de uitademing, en kom weer terug omhoog op de inademing, en ga hier 3 minuten mee door.

4. Blijf zitten in de Rots Houding en stomp in de lucht voor je. Adem in tijdens het stompen met de linker vuist en adem uit tijdens het stompen met de rechter vuist. Doe dit voor 5 minuten.

5. Op de rug, trek de knieën naar de borst en doe de armen er omheen. Ontspan 3 minuten.

6. Til daarna de benen tot 90 graden omhoog, en reik naar boven, til het hoofd en schouders op en pak de tenen. Blijf in deze houding voor 3 minuten.

7. In Kleermakerszit, kruis de armen, de rechter over de linker, en plaats de handen op de borst en chant

voor 5 minuten.

8. In dezelfde houding, chant:

"Ra Ra Ra Ra"

"Ma Ma Ma Ma"

"Sa Ta Na Ma".

9. Zit met de handen in Gyan Mudra. Plaats de toppen van de tanden tegen elkaar en kijk naar de punt van de neus. Adem in, in vier gelijke delen en chant innerlijk "Sa Ta Na Ma" en adem uit, in vier gelijke delen en chant innerlijk "Sa Ta Na Ma" voor 5 minuten.

Commentaar: Dit is een Meditatieve Kundalini Set.

(Zoals onderwezen door Yogi Bhajan 14 maart 1972 in Austin Texas, uit Sexuality and Spirituality, vertaald door Wouter Koert)