Kundalini Yoga om de kundalini te laten rijzen set 7 KY kriyas

1. Op je rug. Til de armen tot 60 graden omhoog. Adem in en blijf in deze houding voor 1 minuut. Adem uit, adem in en til de benen tot 90 graden omhoog voor 3 tellen, adem dan uit en laat ze weer neer. Adem in en til beide benen tot 60 graden omhoog en blijf in deze houding voor 1 minuut. Druk dan de tenen naar voren, met de hielen tegen elkaar aan, adem uit, adem in en blijf in deze houding voor 15 seconden, en ontspan.

2. Op je rug. Til één schouder omhoog en breng hem weer naar de grond, zonder je lichaam te gebruiken. Daarna de andere schouder. Herhaal dit 4 keer.

3a. Ga zitten. Breng één knie naar de borst, en til het andere gestrekte been 30 cm op en zwaai het in een boog van 180 graden vanuit de heup voor 1 minuut. Verander van benen en herhaal de oefening. Herhaal de oefening weer met het eerste been en daarna nog eens met het tweede been.

3b. In de Rots Houding doe de Ruggengraat Draai snel voor 2 minuten.

3c. Ga door met de Ruggengraat Draai met de armen naar voren gestrekt voor 1-2 minuten.

4. Vanuit de Rots Houding, leun naar achteren en ondersteun het gewicht met de ellebogen en de onderarmen. Doe het Rollen van de Nek voor 1-2 minuten. Voor de Schildklier.

5. Op je rug, doe het afwisselend optillen van je schouders als in (2.), op de snelheid van de Vuurademhaling. Dit is de beste oefening voor het hart.

6a. Op de buik. Til alleen je hoofd en je benen op en laat je armen voor je gestrekt op de grond liggen met je handen in Venus Mudra. Blijf in deze houding met de Vuurademhaling voor 1 minuut.

6b. Lig op de buik met je armen gestrekt en de handen in Venus Mudra achter de rug. Til het bovenlichaam omhoog en steek de tong uit, gekruld als een bootje en doe de Vuurademhaling voor 1 minuut.

7. Kom in de Cobra Houding. Ondersteun het lichaam met de armen en zeg "Hum", ontspan naar beneden en zeg "Hum". Ga hier voor 1-2 minuten mee door.

8. Ontspan op je buik.Commentaar: (Zoals onderwezen door Yogi Bhajan in February 1972 , uit Sexuality and Spirituality), vertaald door Wouter Koert)