Kundalini Yoga om pranische energie te creeren en te bewaren KY kriyas

1. Zit in de Kleermakerszit met je rug recht. Strek je arm naar opzij met de zijkant met de palm naar beneden gericht. (Mannen steken de rechterarm uit, vrouwen steken de linkerarm uit.) Beweeg die arm snel op en neer. Hij zal tot ongeveer zestig graden omhoog gaan en omlaag gaan tot hij evenwijdig is aan de vloer. Houd de elleboog recht. Grijp met je andere hand je keel en masseer je keel krachtig. Adem normaal. 4 minuten.

2. Zit in de Kleermakerszit of de Lotus Houding, en kruis je handen over je hart. Buig naar de grond en en kom weer omhoog. Houd je rug recht en buig vanaf de heupen. Speel Ragi Sat Nam Singh's Jaap Sahib en synchoniseer het buigen met de herhaling van de woorden "Namo" en "Namastang". Ga door in dit ritme. 14 minuten.
3. Zit in de volledige Lotus Houding met je handen op de grond aan beide kanten van je heupen. Gebruik je handen om je billen van de grond te tillen en laat de billen dan weer op de grond vallen. Chant "Har" bij elke op en neer gaande beweging, gebruikmakend van de kracht van het navelpunt. Chant met alleen het puntje van de tong. 2 minuten.

4. Ga zitten in de Kleermakerszit en maak een cirkel van je armen met je handen boven je hoofd verstrengeld. Concentreer je op je Derde Oog. Houd je armen stil. 5 minuten. Adem in, houd de adem 30 seconden vast en trek aan de handen alsof je ze uit elkaar probeert te trekken, maar laat ze niet los. Houd de vingers gesloten. Adem uit.
5. Ga op je rug liggen. Ondersteun je heupen met je handen zodat alleen het hoofd en de hielen op de grond liggen. De knieën zijn niet gebogen. 2 minuten.
  6. Ga liggen en ontspan.