Kundalini Yoga om spanning en stress te elimineren KY kriyas

1. Ontspannen Boeddha Houding: Zit in de Kleermakerszit. Je rechter elleboog is gebogen en rust op de rechterknie. Laat met je rechter jukbeen zakken op de palm van je rechterhand met de vingers losjes over de rechterhelft van je voorhoofd. Sluit je ogen en ontspan. Deze houding zal je lever onder druk zetten, dus ontspan gewoon en laat het lichaam zich hierop aanpassen. Als je echt wilt ontspannen, speel dan de "Guru Ram Das Lullaby" terwijl je deze meditatie doet. Doe dit 11 minuten.

Een ontspannen houding die spanning en stress in slechts 11 minuten zal doen verdwijnen.

2. Om de Jupiter-energie te ervaren: Zit in de Kleermakerszit.

Mudra met de linkerhand: de Saturnus vinger (middelvinger) kruist over de achterkant van de Jupiter vinger (wijsvinger). De andere twee vingers zij naar binnen gebogen met de duim er om heen. De achterkant van de linkerhand rust op de linkerknie.

Mudra met de rechterhand: de Jupiter vinger (wijsvinger) steekt recht omhoog en de andere vingers zijn naar binnen gebogen met de duim er om heen. De rechter elleboog is gebogen en de rechterhand is ongeveer kin hoogte. Sluit je ogen, ontspan je en beweeg de Jupiter-vinger snel rond in een cirkel. Alleen de Jupiter-vinger beweegt.

Concentreer je op het bewegen van de Jupiter-vinger. Luister naar de mantra "Ang Sang Wahe Guru" van Nirinjan Kaur. doe dit 11 minuten. Om te eindigen: adem in, houd de vinger in beweging en span alle spieren van het lichaam, terwijl je de adem tien seconden vasthoudt. Adem uit en herhaal dit nog twee keer.

Deze meditatie kan spanning loslaten en de Jupiter-energie van voorspoed en expansie oproepen.

3. Laat spanning los, zodat je kunt leven: Om alles helemaal los te laten: zit in de Kleermakerszit. Strek je armen uit naar beneden met de handpalmen naar boven. Maak een cirkel van je uitgestrekte armen naar boven en naar binnen en ga verder rond om de cirkel te voltooien. Gebruik veel kracht als je naar boven gaat. Doe dit 3 minuten. Adem dan diep in en ontspan.

OPMERKING: Een zeer krachtige combinatie tegen stress is om de Ontspannen Boeddha-meditatie te doen en dan 31 minuten de "één ademhaling per minuut ademhaling" (adem in 20 seconden in, houd de adem 20 seconden vast en adem in 20 seconden uit). Het zal je naar een staat van kalmte brengen, die je het spel van het leven zal laten winnen. Normaal gesproken is er zoveel spanning in het leven dat we allemaal verdoofd zijn. We missen kansen door een gebrek aan gevoeligheid. - Yogi Bhajan

Vertaald door Wouter Koert