Kundalini Yoga voor Sat Kriya Workout KY kriyas ( vertaald uit Aquarius Teacher)

 

1. Sat Kriya. Zit op de hielen met de armen boven het hoofd en de handpalmen tegen elkaar. Vouw de handen in venus mudra, behalve de wijsvingers, die recht naar boven wijzen. Mannen kruisen de rechter duim over de linker (linkerpink onder); vrouwen andersom (rechterpink onder). Zing "Sat" terwijl je de navel intrekt en "Nam" terwijl je de buik ontspant. (zie voor een volledige beschrijving: de Sat Kriya). Doe dit 5 minuten. Adem dan diep in, adem volledig uit met de mulbandh. Ontspan op de rug 3 minuten.

2. Sat Kriya. Herhaal oefening 1.

3.Borst Strekking. Zit in rotshouding of kleermakerszit met een rechte rug. Vouw de handen en plaats de handpalmen achter de nek. Spreid de ellebogen wijd uit zo dat ze naar de zijkant wijzen. Concentreer op het Derde Oog. Begin lange diepe complete ademhaling. Doe dit 3 minuten. Adem dan diep in, houd de adem even vast en ontspan.

4. Sat Kriya. Herhaal oefening 1: 3 minuten. Ontspan 2 minuten.

5. Kikker houding. Sta recht op met de hielen tegen elkaar. Ga zitten in de Kikker Houding. Adem in terwijl de billen omhoog gaan en het hoofd naar de knieën. Adem uit als je terugkeert naar de Kikker Houding met het gezicht naar voren. De vingertoppen blijven tijdens de beweging op de grond voor de voeten. Herhaal de Kikker Houding 26 keer. Ontspan 1 minuut.

6. Sat Kriya. Herhaal oefening 1: 3 minuten. Ontspan 1 minuut.

7. Kikker Houding. 10 keer. Ga onmiddelijk naar de volgende oefening.

8. Sat Kriya: 3 minuten. Geen rust.

9. Kikker Houding. 15 keer. Geen rust.

10. Sat Kriya: 3 minuten. Geen rust.

11. Kikker Houding. 10 keer. Geen rust.

12. Sat Kriya: 5 minuten. Aan het einde adem diep in en houd de adem in met de mulbandh: 30 seconden. Adem dan compleet uit en houd de adem uit met mahabandh zo lang als prettig is. Herhaal deze ademcyclus nog 2 keer. Ontspan: 15 minuten.

Opmerking: Dit zal de laagste driehoek energie geven en in balans brengen. Het is zeer genezend voor vertering en seksuele problemen. Het geeft uithoudingsvermogen en beëindigt koorts. Het produceert vaak een prettige transpiratie en reiniging van de huid. De eerste paar keer kan het zijn dat de benen trillen of wat zwak zijn. Als de spieren zich opbouwen, zal je met een grotere gratie en zekerheid lopen. De overgangen tussen de oefeningen zijn vloeiend. Dus de de woorden "geen rust" betekenen niet dat je met een ruk op moet springen. Je zou de mensen er aan kunnen herinneren zich te concentreren op de centra's zoals ze bij de Sat Kriya doen. Let er op dat de kin naar binnen getrokken is bij de Sat Kriya en het gezicht naar voren is bij de gehurkte Kikker houding.


Leraren: Deze set kan gegeven worden aan beginners, gemiddelden of gevorderden. Hij is geschreven voor gemiddelden. Hij kan aangepast worden voor beginners door de oefeningtijd te verminderen en de rusttijd te verhogen. Bij 1, doe 3 minuten de Sat Kriya en 5 minuten rust. Na de oefeningen 7-11 voeg 1 minuut rust toe of iets minder afhankelijk van de klas. Voor een gevorderen groep, die al opgewarmd is en in goede conditie laat de rustperiodes van oefeningen 4 - 6 weg.