Kundalini Yoga voor de voorhoofdskwab van de hersenen KY kriyas

1. Zit in Kleermakerszit met je handen op je knieën. De borst is naar voren en de schouders zijn naar achteren. In deze houding begin je de voorkant van je gezicht te trillen, met een zeer snelle en korte op en neer trilbeweging. Probeer om alleen het voorhoofd te bewegen. De adem zal zich aanpassen. Ga hier mee door voor 8-9 minuten.
Deze oefening wordt genoemd Mastak Subhaee. Het werkt op de wijziging en vervanging van grijze stof in de hersenen.

2. Blijf in Kleermakerszit met de handen op de knieën. Rol het hoofd op de hals in de vorm van het cijfer acht op zijn kant. De kin komt omlaag op het midden van de borst met elke cirkel, tweemaal in een volledige herhaling van de beweging. Zorg ervoor dat de uitoefening krachtig en gestaag wordt uitgevoerd met dezelfde timing voor elke omwenteling van het hoofd. Ga hier mee door voor 3 minuten in een matig tempo en zit daarna nog even 30 seconden stil.
Deze oefening wordt genoemd Infinity Kriya. Het is zeer krachtig en moet zorgvuldig en bewust worden gedaan. Het effect is het centrale oor in evenwicht te brengen, wat dhelder en bewust denken beïnvloedt.
3. Nog steeds in Kleermakerszit, strek de armen naar de zijkanten van het lichaam op schouderhoogte, de handen in vuisten met de duimen naar buiten. Adem in en breng beide vuisten in naar de top van de schouders, terwijl je de ellebogen zo krachtig mogelijk opzij strekt en je biceps aanspant. Terug naar de oorspronkelijke houding op de uitademing. Ga door met deze beweging voor 9 minuten. De muzikale band van Sukhmanee Sahib begeleidt deze oefening in de klas.

4. Blijf zitten in Kleermakerszit. Terwijl je nog steeds luistert naar Sukhmanee Sahib, strek je de armen recht naar voren en naar boven in een hoek van 45º met de handpalmen naar beneden, vingers bij elkaar gehouden in elke hand. In deze positie begin je zo snel mogelijk nee te schudden in een korte zijdelingse beweging. Schud de schedel in een voortdurende beweging gedurende 1 minuut. Adem in en ontspan.