Kundalini Yoga voor energie en verjonging KY kriyas

1. Grijp de rand van een gootsteen en gebruik hem voor ondersteuning. Loop je voeten achteruit totdat je je lichaam een helling van 45 graden maakt van je hielen tot je hoofd. Je zult een rekking in je kniepezen voelen. Begin je hielen omhoog en omlaag te bewegen zonder je tenen van de grond te tillen. Je armen en benen zijn volledig gestrekt en het lichaam buigt iets in het midden. Als je op deze manier loopt, kun je je hoofd laten zakken, het hoeft niet te worden opgehouden. Loop krachtig en werk zo hard, dat je gaat transpireren. Ga hier 11 minuten mee door.

2. Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en strek je armen boven je hoofd uit met de handpalmen naar voren gericht, de ellebogen licht gebogen en de vingers wijd uit elkaar. Zwaai je armen heen en weer, en houd de handen boven schouderhoogte. Het momentum van de armzwaai zorgt ervoor dat de heupen gaan slingeren, als je de beweging met voldoende kracht doet. Ga hier 11 minuten mee door.
3. Grijp weer de rand van de gootsteen. Buig in je taille met je hoofd naar beneden tussen je armen. Je voelt een stretch in je onderrug en in de achterkant van je benen. Ontspan en strek gedurende 11 minuten.

Opmerking:
Deze set moet worden gedaan aan de wastafel in de badkamer of aan het aanrecht van de keuken waar je een steun hebt, om je vast te houden.
Deze set houdt je absoluut gezond, en houdt de stofwisseling in beweging en het houdt je in vorm. - Yogi Bhajan

Vertaald door Wouter Koert