Kundalini Yoga voor gevorderde kundalini yoga set 2 KY kriyas

1. Zit in kleermakerszit (met de benen gekruist) met een rechte ruggengraat. Plaats de rechter hand over de linker, met de handpalmen naar beneden. Verstrengel de vingers (zoals bij Venus Mudra, behalve dat beide handpalmen naar dezelfde kant wijzen) en strek de armen omhoog naar de rechter kant, met gestrekte ellebogen. Begin een zwaaiende beweging, waarbij je de armen naar krachtig beneden zwaait naar rechts achter en dan weer omhoog ook naar de rechter kant. Houd in het oog dat de "omhoog" positie is aan de rechter kant en niet naar de voorkant van het lichaam.
Ga hier voor 1 minuut mee door. Verander dan van kant en wissel de handpositie, en doe het nog 1 minuut. Wissel weer van kant en ga hier 1,5 minuut mee door. Wissel weer van kant en ga hier 1 minuut mee door.

Als je de armen niet op deze manier kunt bewegen, dan krijgen de lever, de milt, de alvleesklier en de bijnieren geen kracht van de massage. Beweeg vanaf de basis van de ruggengraat en beweeg als een gek. Gebruik het gewicht van de handen als een hamer.

 

2. Kom in de Kikker Houding. Adem in en sta op, waarbij de vingertoppen op de grond blijven, en adem uit en keer terug naar de hurk houding. Ze dienen zeer snel te worden gedaan. Ga hier 1,5 tot 2 minuten mee door.

3. Lig op de rug en zet de voeten voor de billen, en pak de enkels vast met de voeten plat op de grond (Buik Optillen). Begin de heupen op te tillen en naar beneden te laten gaan zo snel als je kan. Je buigt de rug hol omhoog en doet de beweging op de Vuurademhaling. Ga hier 3 minuten mee door.

Neuroses en al het andere zullen uit je verwijderd worden.

 

4. Ga op de rug liggen met de hielen tegen elkaar. Verstrengel de handen in Venus Mudra achter de nek. Adem in en ga zitten en breng het voorhoofd naar de knieën. Adem uit en ga weer liggen. Ga hier 2 minuten mee door.

 

5. Ga op de rug liggen. Til de benen 60 graden omhoog en spreid ze wijd uiteen.
Begin de benen kruislings heen en weer te bewegen voor 0,5 tot 1 minuut. Zonder pauze voeg je een beweging met de armen toe. Ze gaan recht omhoog, als de benen wijs uiteen gaan, en ze gaan naar de vloer achter het hoofd, als de benen zich kruisen. Ga hier nog 3 minuten mee door.

Dit is een goede oefening voor de hersenen.


6. Doe de Kikker Houding weer 52 keer. Kom daarna in Cobra Houding.7. Vanuit de Cobra Houding, kom je in een aangepaste Platform Houding op de handen en de knieën. Adem in deze houding in en als je uitademt, breng je de neus naar de vloer. Doe deze op en neer beweging 52 keer (Als een "Dames opdrukken").

8. Lig op de buik, en pak de enkels zodat je in de Boog Houding komt. Til de dijen en de borst van de vloer, als je probeert de tenen naar het hoofd te brengen. Begin naar voren en naar achteren te schommelen gebruik makend van de adem. Ga hier 2 minuten mee door.

Om de Siri Singh Sahib te citeren, ''Degene die op deze manier 15 tot 20 minuten schommelt, zal nooit ouderdom zien ''.

 

9. Zit in Kleermakerszit, met een perfecte Gyan Mudra, zoals de yogi's. Chant de Ardas Bhaee Mantra (standard versie) voor 3 minuten.

ONTSPAN.

Commentaar:
Set 1 en set 2 kunnen apart gedaan worden of samen.

Yogi Bhajan onderwees deze sets in oktober 1984, vertaald door Wouter Koert