Kundalini Yoga voor gevorderde kundalini yoga set 7 KY kriyas Onderwezen door Yogi Bhajan 5 mei 1977

1. Zit in Kleermakerszit. Strek de armen voor het lichaam met de handpalmen naar boven. Maak vuisten van de handen. Sla op de rechterarm met de achterkant van de vuist van de linkerarm en begin bij de pols en beweeg naar boven naar de elleboog. Verwissel de armen en herhaal dit. Sla met aanzienlijke kracht op de pols, midden onderarm en elleboog. Ga verder met het afwisselend slaan van de armen voor 3 minuten.

 

2. Zit in de Rots Houding en plaats de handpalmen op de dijen. Begin met het buigen van de onderrug, de schouders optrekkend bij de ruggengraat bol en laat de schouders naar beneden bij de ruggengraat hol. Ga hier mee door gedurende 3 minuten.

3. Blijf in de Rots Houding. Strek de armen voor het lichaam met de handpalmen naar beneden. Houd de ellebogen recht en begin afwisselend met de handen de dijen te slaan net boven de knieën. Voer het tempo op als u hiermee doorgaat. Adem normaal. Ga hier mee door gedurende 3 minuten.

Dit slaan van de dijen werkt op de seks meridiaan.

4. Blijf in de Rots Houding en plaats de handen op de heupen. Begin met het buigen van de onderrug. Bij de ruggengraat bol, breng de ellebogen naar voren. Bij de ruggengraat hol, trek ze naar achteren om de borst vooruit te duwen. Ga hier mee door gedurende 3 minuten.

Rust 2 minuten en herinner je God.

 

5. Zit in Kleermakerszit en laat de handen rusten op de benen. Rol de schouders tweemaal vooruit. Daarna zwaai je de armen naar voren over de borst. Herhaal deze driedelige serie en ga hier 3 minuten mee door.6. Sta op en spreid de benen op schouderbreedte. Strek de armen voor het lichaam en plaats de ene hand op de andere met beide handpalmen naar beneden. Hurk in Kraai Houding en keer terug naar de staande houding. Ga hier mee door voor 3-5 minuten. 

7. Blijf staan en strek de armen boven het hoofd met de handen in Venus Mudra en de bovenarmen tegen de oren. Hurk in Kraai Houding en keer terug naar de staande houding. Ga hier mee door gedurende 3 minuten.

8. Blijf staan. Strek de armen achter het lichaam en vouw de handen in Venus Mudra. Hurk in de Kraai Houding en keer terug naar de staande houding. Ga hier mee door gedurende 1 minuut. 

9. Zit in Kleermakerszit. Breng de handen samen voor de borst. De vingers raken elkaar van top tot bases en de toppen van de duimen raken elkaar. De handpalmen blijven ongeveer 7 cm uit elkaar. Duw de handen naar elkaar toe met maximale druk. Laat de ogen l / l0th open en mediteer voor minstens 3 minuten.

10. Ontspan in Kleermakerszit en laat de schouders hangen.


Commentaar: Vanaf 1 mei 1977 en voortgezet op maandag, woensdag en donderdag van de volgende week, gaf Yogi Bhajan les aan de Los Angeles Gevorderde Klas in een reeks van Kundalini Yoga sets, ontworpen om de klieren te stimuleren en het zenuwstelsel te versterken. Die sets worden hier gepresenteerd in de volgorde, waarin ze werden onderwezen. We waren gezegend met deze sets om ons te helpen ons voor te bereiden op de zware tijden die komen zouden.

(Wouter: Gevorderde Kundalini Yoga set 3, 4, 5, 6 en 7).

(Vertaald door Wouter Koert vanuit "Kundalini Maintenance Yoga Sets")