Kundalini Yoga voor het afstemmen van de nieren (Uit Owners Manual for the human body)

1) Zit in Kleermakerszit, met de handen rond de taille, en druk met je duimen op de plaats van de nieren. Draai naar links en rechts met een dubbele adem. Adem in en adem krachtig uit als je naar links draait en adem krachtig in en uit als je naar rechts draait. Ga hier mee door voor 5 1/2 Minutes.

Deze draaiende beweging zet druk op de nieren en helpt ze doorspoelen met elke ademhaling.

2) Kom direct in de Platform Houding Rug. Til de billen op en laat ze snel neer met de Vuurademhaling. Ga hier mee door gedurende 4 minuten.
Dit geeft verlichting aan de nieren.

3) Kom onmiddellijk in de Cobra Houding. Dan, op het ritme van Vuurademhaling, til jezelf op van plat op je buik in de Cobra Houding en laat jezelf terug naar omlaag plat op je buik. Adem zwaar. Ga door met die beweging voor 2 Minuten.
 

4) Kom in Kleermakerszit, mentaal mediterend op het geluid van "Ek Ong Kar" Concentreer je op zowel het derde oog punt als de navel en de stroom van energie op en neer tussen deze punten. 4 minuten. Begin dan zo hard als je kan te zingen: ''Ek Ong Kar Sat Gur Prasad Sat Gur Prasad, Ek Ong Kar'' alles in één adem. 2 minuten. (Yogi Bhajan speelde de gong gedurende deze hele meditatie.)
Om te eindigen: Adem diep in, houd de adem 15 seconden in, en houd dan de adem nog 10 seconden in, terwijl je de navel beweegt. Adem uit en ontspan.


Opmerkingen: "Diegenen voor wie God veiligheid is, zij zullen altijd opgaan in God."

(Onderwezen door Yogi Bhajan op 24 oktober 1984, vertaald door Wouter Koert)