Kundalini Yoga voor het geheugen KY kriyas

1. Druk je regelmatig op, waarbij je het gewicht laat rusten op de nagels van je grote tenen.
Adem in omhoog, en adem uit naar beneden voor 2- 3 minuten.

2. Boog Houding met de Vuurademhaling voor 2-3 minuten.


3. Cobra Houding met de Langzame Diepe Ademhaling of de Vuurademhaling voor 2-3 minuten.


4. Het lichaam laten vallen in de Lotus Houding, indien mogelijk of met gestrekte benen. Til het lichaam, op de vuisten naast de heupen, van de grond en laat het vallen, herhaal dit voor 1-2 minuten.


5. Strek de benen naar voren met de voeten 45 cm uit elkaar. Buig naar voren en pak de enkels, adem uit naar beneden en adem in naar boven. Gebruik de ellebogen om het hoofd naar de knieën te trekken. Adem dan in, adem uit, houd de adem uit en pas toe de Mula Bhanda.


6. Rug Platform. Op de rug, til het lichaam op handen en voeten op met het lichaam, de armen en de benen gestrekt. Adem in en draai de kin naar de linker schouder en adem uit naar de rechter schouder voor 1-2 minuten. Herhaal de oefening met het linkerbeen opgetild en parallel met de grond. Herhaal de oefening daarna met het rechterbeen, elk been 1 minuut.


7. Sat Kriya voor 3-5 minuten. Op de hielen (Rots Houding) til je de armen omhoog met de handpalmen samen en de ellebogen gestrekt tegen de oren aan. Adem in en trek aan het Navel Punt en chant "Sat", adem uit en ontspan de navel en chant "Nam".

8. In Kleermakerszit, adem lang en diep voor 3 minuten en ontspan de mind. Adem dan diep in, houd de adem vast en pas toe de Maha Bandha: Trek de drie Bhandas samen aan (Mula Bhanda, Diafragma Lock en Nek Lock) en mediteer.


Commentaar: Mediteer in Maha Bandha - het is de meest krachtige Yoga Kriya. Je bent één ademhaling van God verwijderd en Hij is in de kracht die je aura omhult!

(Zoals onderwezen door Yogi Bhajan op 30 December 1969, uit Relax and Renew, vertaald door Wouter Koert)