Kundalini Yoga voor het versterken van de maag (Uit Owners Manual for the Human Body)

1. Ga op je rug liggen, hielen tegen elkaar, til beide benen 90 graden op, terwijl je inademt door de mond, laat dan de benen zakken, als je uitademt door de neus. Ga hier 3 1/2 minuut mee door (Houd je benen recht, zonder de knieën te buigen).

Breng op een krachtige manier zuurstof in je systeem.'' Deze manier van ademen brengt de hypofyse in werking op omgekeerde volgorde''.

2. Ga op je hielen zitten in de Rots Houding met je handen op je schouders. Adem in door de mond als je omhoog komt in een knielende positie, adem uit door de neus als je terugkeert naar Rots Houding. Ga hier 3 1/2 minuut mee door. Beweeg snel en krachtig.
Breng wat ontspanning ''aan de achterkant van je knieën, waar alle spanning alleen maar een probleem is".

3. Zit in Kleermakerszit met onze handen op onze knieën. Draai je maag rond in brede cirkels tegen de klok in met een krachtige beweging. Beweeg de onderrug. Verlies gewicht! Verlies vet! Reinig je spijsvertering. Beweeg! Ga hier mee door gedurende 4 minuten.
4. Blijf in Kleermakerszit en verstrengel je handen achter je rug. Adem in door de mond als je naar voren buigt in Yoga Mudra, waarbij je je voorhoofd voor je naar de grond brengt en je armen achter je rug omhoog tilt. Adem uit door de neus terwijl je terug komt in Kleermakerszit en laat je armen zakken. Ga hier 3 1/2 minuut mee door. '' Het zal het evenwicht creeren van de onevenwichtige energie.'' Beweeg snel.
5. Lig plat op je rug. Richt de aandacht meditatief op het navel punt. Laat de energie daar vibreren. (Yogi Bhajan speelde op de gong voor deze meditatie). 8 1/2 minuut.
6. Maak jezelf wakker. Rol een korte tijd je handen rond je polsen en je voeten rond je enkels. Breng je knieën naar je borst en rol even op je rug. Breng je knieën naar je borst en strek de benen naar voren en weer terug een paar keer.

Opmerkingen: De maag is een zeer krachtig orgaan in het lichaam... De maag scheidt sappen uit. Het is de mening dat de eerste 18 jaar die sappen erg sterk zijn. Dus is de stofwisseling zeer perfect. Wat je ook eet, je kunt het verteren. Er is nooit een probleem ... De tweede achttien jaar, verteer je op een of andere manier wat je eet. Je begrijpt dat, zodat je eet en drinkt en wijn gebruikt en dineert, en je vindt jezelf super. Daarna begin je de kosten te betalen. Je stofwisseling begint te veranderen en je spijsvertering begint te veranderen. Je lever kan het werk niet doen. Voedsel kan niet worden verteerd en geëlimineerd binnen vierentwintig uur. Je denkt dat je alleen verantwoordelijk bent voor het eten... Je denk niet dat je verantwoordelijk bent voor het elimineren. Alles wat in je lichaam gedurende meer dan vierentwintig uur blijft, zal je lichaam vergiftigen. Dat is de belangrijkste oorzaak van al je problemen.

Onderwezen door Yogi Bhajan 31 oktober 1984, vertaald door Wouter Koert