Kundalini Yoga voor het verwijderen van spanning en pijn KY kriyas

1. Kom omhoog in de Rug Platform Houding met de rug, het bekken en de benen in een rechte lijn. Doe de Vuurademhaling als je je heupen optilt en weer omlaag laat gaan. Beweeg snel, beweeg synchroon met de adem. Keer terug naar de rechte lijn in de Platform Houding als je weer omhoog gaat met je heupen. 4-1 / 2 minuut.

Deze oefening zal alle spanning voor de week elimineren.

2. Vanuit de Rug Platform Houding, til je het linkerbeen tot zestig graden op. Houd het been omhoog in de lucht als je de heupen omhoog en omlaag beweegt. Ga door met deze beweging met de Vuurademhaling voor 1 minuut. Verander van been en ga omhoog en omlaag met de heupen voor 30 seconden.

3. Lig plat op je buik met je handpalmen op de grond onder je borst. De rechterhand is boven op van de linkerhand. Adem in en hef jezelf omhoog in
de Cobra Houding met gestrekte ellebogen. Strek je oksels. Adem uit en laat jezelf terug op de grond. Ga verder verhogen en verlagen van het lichaam met de Vuurademhaling voor 4 minuten.

Deze oefening is goed voor de ribbenkast en de onderrug. Het versterkt het hart en voorkomt problemen zolang het wordt gedaan met de handen in bovenstaande houding.

4. In de Cobra Houding verhoog en verlaag je je linkerbeen vanuit de heup. Houd het been recht zonder buiging in de knie voor 1 minuut. Daarna verhoog en verlaag je je rechterbeen voor 30 seconden.
5. Ga op je rug liggen. Hef je hielen 30 cm. omhoog en flex en ontspan je voeten. Beweeg vanuit de enkels. Beweeg beide voeten tegelijk voor 1-1 / 2 minuut.
6. Buig je knieën naar je borst. Strek dan de benen recht naar voren, houd ze 30 cm. van de vloer en breng dan ze terug naar je borst. Ga door met deze beweging voor 2-1 / 2 minuut.
7. Breng je knieën naar je borst en vouw je armen er omheen. Zing mee met Pritpal Singh's chattr chakkr Vartee. Zing luid en duidelijk voor 15 minuten.
  8. Adem in en houd de adem vast gedurende 1 minuut. Adem uit. Herhaal deze reeks nog twee keer.
  9. Ga zitten en hef je armen boven je hoofd en schud ze met zoveel energie dat je hele lichaam schudt. 1 Minuut.

OPMERKINGEN:
De voeten drukken de hemel uit en de handen drukken de aarde uit. Als je het psychische lichaam op orde wil brengen, masseer de voeten. Als je het fysieke lichaam op orde wil brengen, masseer dan de handen. - Yogi Bhajan
vertaald door Wouter Koert