Kundalini Yoga voor innerlijke vitaliteit en uithoudingsvermogen KY kriyas

1. Balanceer op je tenen en vingertoppen met de knieën recht maar niet op slot. Beweeg je heupen snel van links naar rechts, als een dier dat zijn staart kwispelt. 3 minuten.

2. Zit in de Kleermakerszit en leun zestig graden achterover. Vouw je armen over je borst en pak je ellebogen met je handen voor je middenrif. Houd je nek recht met je kin naar binnen getrokken en rol je schouders in een voorwaartse cirkel. 3 minuten.
3. Ga liggen in de Baby Houding. Breng beide handen naar je taille op de rug en verstrengel je vingers. Breng je armen omhoog in Yoga Mudra. 3 minuten.

4) Ga zitten in de Lotus Houding en leun achterover op je ellebogen. 3 minuten.


5. Strek je benen naar voren en pak je tenen. Breng je hoofd naar je knieën en kom weer omhoog. Doe deze beweging alleen maar 11 keer snel. Adem normaal, doe geen Vuurademhaling.
6. Zit in de Kleermakerszit, met je handen in gebedshouding voor het midden van je borst. Richt je ogen op het puntje van je neus. Houd je kin naar binnen, de borst vooruit en de nek recht. Pomp je navelpunt en beeld je in, dat er 30 triljoen lichtpunten in en om je heen zijn. 3 minuten.
  7. Om te eindigen: adem diep in, houd je adem in en span elke spier van je lichaam aan. Houd de adem tien seconden vast en adem dat explosief uit door de mond, zoals kanonvuur. Herhaal dit nog 2 keer.
Opmerking: Deze set duurt slechts vijftien minuten en het kan een wonderkind van je maken: je kunt een succesvol Aquarius mens worden.