Kundalini Yoga met de meester set 1 KY kriyas

 

1. Zit in Kind Houding (Baby Houding) Zit op de hielen met het voorhoofd op de grond voor je. Je armen zijn naast je naar achteren met de handpalmen omhoog.
Til je hoofd op en doe de Vuurademhaling 3 minuten (begin met 2 minuten).


2. Vanuit de Kind Houding, leun je naar achteren totdat je op je rug ligt (maar nog steeds met je hielen onder je billen) en doe je de Vuurademhaling 2 minuten. (Begin met 1,5 minuut).

 

3. Stoel Houding (Met de voeten plat op de grond, buig je naar voren met je rug parallel met de grond en pak je voeten, tussen de knieën door, onder de hielen vast). In deze houding steek je je tong uit en doe je de Vuurademhaling door de mond voor 1,5 tot 3 minuten.

4. Voor de laatste vijf minuten ontspanning, zit je in Kleermakerszit (Sukhasan) met de armen op schouderhoogte parallel met de grond, de handpalmen naar beneden. De rechter arm rust op de linker arm. Je adem is heel, heel langzaam, terwijl je Stil van binnen chant: HAREE, HAREE, HAREE ongeveer 84 keer op de Inademing, en dan op de Uitademing chant je Stil van binnen: HAR, HAR, HAR, . . . ook ongeveer 84 keer. (Elke inademing en elke uitademing duurt ongeveer 12 seconden).

''HAREE'' roept de Creative Kracht aan en ''HAR'' bevordert het samengaan van de God binnen met de God buiten.

Commentaar:
Je kan deze set ook aan een klas geven, door de tijd van elke oefening tot 3 minuten te verlengen, en dan 5 minuten te ontspannen en daarna de hele set nog twee keer te doen. (Waarbij je toestaat dat er 2 minuten nodig zijn om van de ene naar de volgende oefening te gaan.)

Maak dit een deel van je leven voor 11 minuten per dag, zodat je nooit problemen zal krijgen met je organen of je klieren. Klieren zijn de beschermers van je gezondheid.
Als je deze 3 oefeningen niet gemakkelijk kan doen, gaat er iets dood in je.
Doe wat je maximaal kan, zo lang als je het kan, en bouw de tijd op tot 3 minuten voor elke oefening.
Je weet dat je deze set nodig hebt als je gewicht zonder duidelijke reden is toegenomen, of als je vet onder je navel hebt gekregen. Dan werkt je lever niet goed, en/of je stofwisseling functioneert niet goed.

''Deze gehele set zal je geest fris maken, je zal je flink voelen. Het zal angst wegnemen en je zal jezelf ervaren, je zal jezelf voelen. De geest zal zichzelf genezen. Het lichaam zal zichzelf genezen.''

Onderwezen door Yogi Bhajan op 21 november 1984, vertaald door Wouter Koert