Kundalini Yoga met de meester set 3 KY kriyas

 

1. Lig op de rug, breng de hielen samen en til beide benen 90 graden op als je inademt door de mond en breng ze weer naar de grond als je uitademt door de neus. Dit doet de Hypofyse andersom werken. Ga hier 3 minuten mee door. (Houd de benen gestrekt, zonder de knieën te buigen).

2. Zit op de hielen (Vajarasan/Rots Houding) Plaats de Handen op de Schouders. Adem in door de mond als je omhoog komt op je knieën en adem uit door de neus als je terug gaat naar de Rots Houding. Ga hier voor 3,5 minuut mee door.

3. Zit in Kleermakerszit (Sukhasan) Met de handen op de knieën. Beweeg je ruggengraat in wijde cirkels en doe het krachtig.
Afvallen! Vet kwijt raken! Bewegen! Ga hier voor 3,5 minuut mee door.

 

4. Zit in Kleermakerszit. Met je handen in Venus Mudra achter je rug. Adem in door de mond als je naar voren buigt in Yoga Mudra (Je voorhoofd gaat naar de grond, en je verstrengelde handen, in Venus Mudra, worden zo hoog mogelijk opgetild achter je rug naar de hemel toe).
Adem uit door de neus als je weer omhoog komt naar de Kleermakerszit. Ga hier 3 minuten mee door.

Dit zal de energie in evenwicht brengen.


5. Lig plat op je rug in de Lijk Houding (de handpalmen zijn naar boven gericht) en vibreer het Navel Punt. (Siri Singh Sahib ji bespeelde de gong voor deze meditatie.) 5-7 minuten.

Commentaar:

Onderwezen door Yogi Bhajan op 31 oktober 1984, vertaald door Wouter Koert