Kundalini Yoga voor yogische begroetingen KY kriyas

1. Ga op je buik liggen met je handen in Venus Mudra achter je rug. Hef je handen zo hoog mogelijk op. Hef je borst van de grond en laat deze weer naar beneden, 108 keer, tel hardop.

Dit is Narda Pranaam gedaan door Narda, de discipel van Narayan.

2. Rol naar voren en weer terug op je buik in de Boog Houding, 108 keer, en tel hard op.

Dit is Hans Pranaam, de Zwaan Begroeting.

3. Ga in de Rots Houding zitten met je handen in Gebeds Mudra voor je borst. Strek je handen en romp naar voren in Guru Pranaam en keer terug naar de Rots Houding met je handen voor je hart. 108 keer.

4. Ga op je rug liggen en laat je lichaam krachtig op de grond stuiteren. Dit kan al je zenuwstelsel problemen oplossen. 2-1 / 2 minuut.

5. Ga op je buik liggen met je handen op de grond aan weerszijden van je borst. Adem in door de gekrulde tong, net als in Sitali pranayama, en duw jezelf omhoog in Cobra Houding. Adem uit door je neus, als je terug gaat naar de grond. 1-1 / 2 minuut.

 

6. Mantra Kriya:
Zit in Kleermakerszit met een rechte rug. Adem diep in en, terwijl je de adem in houdt, chant je mentaal "Har" op het nave punt, "Har" op het hartcentrum, "Wha" op het keelcentrum, "Hey" op het voorhoofdspunt, en "Guru" op de bovenkant van het hoofd. Herhaal de chanting reeks drie keer of meer terwijl je de adem inhoudt. Adem uit en herhaal het mentale chanten op de uitgehouden adem. Ga verder door met het afwisselend de adem inhouden en uithouden voor 11 minuten.

Deze meditatie is zo oud als de mens zich kan voorstellen. Het versterkt het zenuwstelsel, zodat niets je kan storen.

  7. Zing mee met Sangeet Kaur's Naad, the Blessing. 3 Minuten.

OPMERKINGEN:
Angsten kunnen niet worden opgelost. Probeer nooit een angst op te lossen. Laat een angst los. Los nooit je problemen op. Laat je problemen los. Neem ze mee naar het hoogste deel van jezelf en laat ze los.
- Yogi Bhajan,

vertaald door Wouter Koert