KY Meditatie voor transformatie


Hoe je het moet doen
Zit gemakkelijk zodat je kan mediteren met een rechte rug.

Plaats beide handen in vuisten voor je middenrif. De midden knokkels van de Saturnus (middel) vinger raken elkaar aan. Druk op deze centrale knokkel geeft direct zelfvertrouwen. Strek je Jupiter (wijs) vingers van het lichaam af en laat het bovenste deel van de vingers elkaar aanraken, een tipi vormend. Strek je duimen naar je lichaam toe zo ver als je kunt. Zij raken elkaar aan van de knokkel tot de top. Ze zullen verschillend raken bij verschillende mensen. Als je ego erg groot is, zullen ze niet zo veel terug buigen en zal je heel wat pijn voelen. Maar zelfs als je ego kleiner is, zal je na verloop van tijd pijn gaan voelen.

Dus, raken je handen elkaar op de Saturnus knokkels, de Jupiter vingers en de duimen. Ze zijn op de hoogte van het middenrif en raken je lichaam aan. Je duimen zijn naar achteren gestrekt.

Adem diep in het middenrif en chant WAHE GURU 40 keer op een uitademing. Er zijn twee belangrijke factoren in deze chant. Ten eerste, als je buiten adem raakt, stop. Houd de boel niet voor de gek door met chanten door te gaan. Wacht tot de adem cyclus weer begint. Je mag, echter, ook beginnen met WAHE GURU 16 of 24 keer te chanten op een ademhaling en dan opbouwen naar 40 keer, wat ideaal is. Ten tweede, WAHE GURU zou moeten worden gechant in drie delen. WA betekent oneindig; HE betekent jij; en GURU is het Zelf. Als het op deze manier wordt gechant, WA - HE GURU zal het je heel dicht bij God brengen. Dus, er zijn drie afzonderlijke delen in deze meditatie: WA, HE, en GURU. Ze mogen langzaam of niet gechant worden. De tijd doet er niet veel toe, maar het ritme van drie wel. Het moet juist worden neergezet.

Je mag beginnen met deze kriya 10 tot 15 minuten te beoefenen; er is geen maximale limiet, maar 31 minutes is, algemeen gesproken, een goede lengte.

Wat het voor je zal doen

Als we donkere wolken over de bergen zien komen, zoeken we een schuilplaats omdat we weten dat er gevaar in deze wolken kan zitten. We zouden kletsnat kunnen worden of door de bliksem geraakt. Deze meditatie verhelderd de donkerheid in de wolken van ons hart en helpt ons dat inherente gevaar te vermijden. Het stelt onze perceptie bij van onze projectie en voorkomt vreemde acties, die voortkomen uit een zwak zelf beeld.

In 10 - 15 jaar, zal de gekte van de wereld zo groot zijn, dat mensen krankzinnig worden en als een aap redeloos rondspringen. Vele zenuwstelsels zullen het niet meer doen. Mensen zullen op hun schouders vallen en schreeuwen met verwrongen gezichten. Als je ze niet op een andere manier kan helpen, laat ze dan deze meditatie doen, zelfs als je hun handen samen moet tapen. In feite, als je deze meditatie meester bent, dan is alles wat je hoeft te doen, is bij hen gaan zitten met je handen in de juiste mudra. Zij zullen alle voordelen van de meditatie ontvangen.

Om deze kriya meester te worden, moet hij 120 dagen worden beoefend. Dat betekent 40 dagen voor elk van de drie cycli. Dat is de kortste tijd die mogelijk is. Het kan ook 40 jaar duren. Het hangt allemaal af van hij krachtig en oprecht je oefent. Je zal, echter, altijd enig effect beginnen waar te nemen in ongeveer 120 dagen.

De effecten zijn: 1) Als je spreekt, zal het vermogen tot luisteren en begrijpen, automatisch aan de persoon, die naar jou luistert, worden gegeven. ; 2) Wat je ook zegt, zal je onthouden; en 3) Wat je zegt, zal niet worden vergeten door de mensen.

Soms zal je, als je met de oefening begint, je een druk rond je longen voelen en rond de schildklier. Dit is een tijdelijk effect. Later zal je je zeer jong voelen, zeer energiek en zeer opgetild. De actie van de tong, als het tegen je gehemelte tikt, veroorzaakt een stimulering van de centrale zenuw of het bovenste deel. Dit veroorzaakt weer dat de Thalamus uitscheidt en druppelt, en de epifyse gaat stralen en de hypofyse begint uit te scheiden. De energie op het Navel Punt zal naar beneden naar de onderkant van je ruggengraat stromen, en daarna helemaal naar boven, en weer heen en weer. Je zal een gevoel van enorme horizonten krijgen; ze noemen het verlichting.

 

onderwezen door Yogi Bhajan 8 maart 1976, bron survival kit

vertaald door Wouter Koert

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras