Kundalini Yoga

wordt ook wel "de yoga van bewustzijn" genoemd en is een praktische en actieve vorm van yoga, waarbij je lichaam en geest weer in balans worden gebracht, je steviger en stabieler wordt in je dagelijkse leven

Healthy Happy Holy Organisation

Aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van docenten Kundalini Yoga.

 

Thema 2015 - 2016: KY voor Oosterse Lichaamssystemen, Het KY Numerologie Systeem, de Tien Lichamen

Thema 2016 - 2017: KY voor Westerse Lichaamssystemen

Thema 2017 - 2018: KY voor Oosterse Lichaamssystemen, het Chakra Systeem en de Kundalini

Thema 2018 - 2019: De kracht van het Hart en de 8 chakra's

Thema 2019 - 2020: Doorleven vanuit je kern

 

Door Kundalini Yoga beoefening leer je o.a. weer op een natuurlijke manier te ademen, waardoor je meer ontspannen gaat leven, je lichaam flexibeler en je geest stiller wordt en je gezondheid verbetert.
Kundalini Yoga is een vorm van yoga, die stille of dynamische houdingen (asanas) combineert met adem (pranayama) en klank. Er worden oefeningen gedaan, die op alle westerse en oosterse lichaamssystemen een gezonde uitwerking hebben.
Kundalini Yoga kent veel meditaties, die een diepe uitwerking hebben, om blokkades los te kunnen laten.

Algemeen
Zorg voor los zittende kleding.
De oefeningen worden gedaan op een badlaken, plaid of deken, die je wordt verzocht zelf mee te nemen. Matjes zijn aanwezig.
Voor de zittende meditatie zijn een paar lage kussentjes aanwezig, als je een speciaal kussentje of bankje nodig hebt, dien je die zelf mee te nemen.
Het is raadzaam 2 uur voor de les niet te eten.
Water drinken voor en tijdens de les (niet tijdens de meditatie) is oké.

De chakra's.
Het begrijpen van de 8 chakra's van het lichaam en hoe de beoefening van de kriyas, pranayama en meditatie hen beïnvloeden, is misschien de meest totale verklaring van de effecten van Kundalini Yoga.

De tien lichamen.
Kundalini Yoga activeert direct elk van onze tien lichamen en brengt ze in balans. Deze veranderingen echoën en weerklinken door alle dimensies van ons zijn. Zo hebben zij een krachtig effect op onze spirituele groei.

 

Docent : Vanaf 2012 heeft Marc Bontekoe Kundalini Yoga beoefend bij Wouter Koert en in het cursusjaar 2017/2018 heeft hij de leraaropleiding gevolgd,

en heeft in 2018 het International Kundalini Yoga Teacher diploma voor Level 1, Level 2 en Level 3 gehaald.


Wat kan de les Kundalini Yoga voor je betekenen:
- je gezondheid verbetert
- je gaat je ontspannen en kalm voelen
- je bloed wordt gereinigd
- je maakt zwakke zenuwen sterker
- je rug blijft flexibel, gezonder ouder worden
- je krijgt energie en de geest wordt helder

Iedereen kan met de lessen meedoen, ervaring met yoga is niet noodzakelijk en als iemand een oefening niet kan meedoen, zorgt de energie van de groep, dat de oefening toch energetisch voor hem of haar werkt.

Elk seizoen worden de lessen weer opnieuw opgebouwd, vanaf het begin. Want het is echt de bedoeling, dat ook beginners mee kunnen doen, en de oefeningen op de website zijn alleen bedoeld als leidraad, maar ieder vindt daarin zijn eigen grenzen.
Energetisch gebeurt er heel veel, zodat het loslatingsproces sterk versneld wordt. Oude spanningen worden losgelaten en daardoor komt er meer energie vrij in het dagelijkse leven.

 

 

 

De 28 KY lessen zullen worden gegeven vanaf 30 september 2019 á 11,= euro per les. Het totale bedrag van 308,= euro dient vooraf te worden betaald.

Na ontvangst van uw e-mail zal ik u het IBAN rekening nummer met de te naam stelling mailen, zodat u het kunt overmaken.

Als u een proefles wilt volgen neem dan contact met me op, Marc Bontekoe: emailadres (*)


(*) bijgewerkt 2 september 2019

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras

pinklotus advaita vrijheid YIS meditaties kundalini yoga gedichten tekeningen