KY meditatie tegen verslaving

 

Hoe je deze kriya moet doen.

Zit in een makkelijke houding. Zorg dat de rug recht is en buig de onderste zes wervels iets naar voren. Maak vuisten van beide handen met de duimen gestrekt. Plaats de duimen op de slapen en vind het kuiltje waar de duimen precies in passen. Dit is het onderste gedeelte van het voorhoofdsbeen, boven de naad van het wiggebeen. Houd de kiezen op elkaar en de mond gesloten. Vibreer de kaakspieren door afwisselend de kiezen op elkaar te klemmen en te ontspannen. Je voelt onder je duimen een spier ritmisch bewegen, geef stevige tegendruk met de handen en merk hoe de duimen gemasseerd worden. Houd de ogen gesloten en richt de aandacht op het voorhoofdspunt. Vibreer vanuit het voorhoofdspunt de vijf oer-geluiden "Sa Ta Na Ma", in stilte. Ga hier vijf tot zeven minuten mee door. Na oefening mag je de tijd tot twintig minuten verlengen en uiteindelijk tot eenendertig minuten.

Wat deze kriya voor je zal doen.

Deze meditatie is een voorbeeld van een type meditatie dat in de toekomst bekend zal worden in medische kringen. Meditatie zal worden gebruikt om aandoeningen van geestelijke en lichamelijke aard te verlichten, maar het kan nog wel vijfhonderd jaar duren voordat de medische wetenschap dit soort meditatie en haar effecten naar waarde zal schatten en weet toe te passen. De druk, die de duimen uitoefenen, veroorzaakt een stroom van ritmische reflexen in de centrale hersenen. Deze stroom prikkelt het gebied recht onder de stam van de pijnappelklier. Door het uit balans zijn van dit gebied is het moeilijk om geestelijke en lichamelijke verslavingen te breken. In de moderne cultuur is deze onevenwichtigheid overal merkbaar. Als we niet verslaafd zijn aan roken, eten, drinken of drugs, zijn we wel onbewust verslaafd aan waardering, het behalen van voordeel, afgewezen worden, emotionele liefde enzovoort. Dit alles leidt tot neurotisch en onzeker gedrag.
Wanneer het gebied onder de pijnappelklier uit balans is, wordt de uitstraling van de pijnappelklier zelf verstoord. Het is deze pulserende uitstraling die de werking van de hypofyse regelt en omdat de hypofyse de rest van het klierstelsel regelt, raken lichaam en geest uit balans. Deze meditatie lost dit probleem op. Zij is uitstekend voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen die hun drugsprobleem willen oplossen, geestelijk ziek zijn of aan fobieën lijden.

bron koendalini yoga werkboek

 

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras