KY meditatie voor fijn afgestelde efficiëntie

Wat deze kriya voor je zal doen.

Deze meditatie brengt het gehele zenuwstelsel en klierstelsel in balans. Door de duimen bij elkaar te brengen in deze mudra wordt de heupzenuw geneutraliseerd met betrekking tot het ego. Juist deze balans zet druk op bepaalde meridiaan punten in de schouders.
Terwijl je deze meditatie doet, zal je gaan begrijpen, dat, zelfs als je de adem uitgeademd hebt, je toch nog in leven bent. Er zijn veel problemen in de gezinssituatie en in sociale relaties omdat je geen controle over de adem hebt. De pracht van het leven is gegrondvest op de adem. Het is de verbinding tussen jou en God en geeft je de gevoeligheid om om je heen te voelen.

Doe deze meditatie tijdens je lunch uur of op welke tijd dan ook om pienter te worden. Hij kan je een fijn afgestelde efficiëntie geven in zaken van leven en dood.


Hoe je deze kriya moet doen.
Zit in kleermakerszit met een rechte rug. Met de ellebogen gebogen, hef de handen op tot ze samenkomen op de hoogte van het hart een zes cm voor de borst. De vingers van beide handen zijn gestrekt en tegen elkaar aan met de handpalmen naar de borst toe. Plaats de handpalm van de rechter hand op de rug van de linker hand. De vingers van de rechter hand wijzen naar links en die van de linker hand wijzen naar rechts. Druk de toppen van de duimen tegen elkaar. Houd de handen en de onderarmen parallel met de grond.
Houd de ogen 9/10 dicht. Haal diep adem en houd de adem 10 seconden vast. Adem geheel uit en houd de adem 10 seconden uit. (De lucht moet compleet uitgeademd zijn als je uitademt zodat de hartkleppen gelijke druk te verwerken krijgen, en de hersens en het centrale zenuw stelsel zullen een paar seconden lang overlevingsmechanismen in werking stellen .) Ga hier mee door. Concentreer je heel krachtig op de adem.
Oefen deze meditatie 3 tot 5 minuten per keer.

onderwezen 28 januari 1980, vertaald uit survival kit

 

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras