KY meditatie voor stress of plotselinge shock

Wat deze kriya voor je zal doen.

Deze meditatie brengt het westelijke deel van de hersenen in balans met het oostelijke deel. Dit stelt de hersenen in staat zijn evenwicht te houden onder het gewicht van plotselinge shock. Het voorkomt ook dat de zenuwen instorten onder deze omstandigheden.

Hoe je deze kriya moet doen.

Zit rechtop. Laat de armen onspannen naar beneden hangen met gebogen ellebogen. Trek de onderarmen naar elkaar toe totdat de handen elkaar ontmoeten voor het lichaam ongeveer 2,5 cm boven de navel. De handpalmen wijzen naar boven en de rechterhand ligt in de palm van de linker hand. Trek de duimen naar het lichaam en druk de duimtoppen tegen elkaar.

Kijk naar de punt van je neus. Haal diep adem en adem helemaal uit terwijl je de volgende mantra monotoon zingt:
SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM WAHE GURU
SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM WAHE GURU
SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM SAT NAM WAHE GURU
De gehele mantra dient op 1 uitademing te worden gezongen. Gebruik de punt van de tong om elk woord exact uit te spreken. Het ritme dient ook precies te zijn:Begin met 11 minuten en bouw langzaam op tot 31 minuten.
Na beëindiging van de meditatie: haal diep adem en adem geheel uit en dit 5 keer achtereen. Adem dan diep in, houd de adem vast en strek de armen zo hoog mogelijk boven het hoofd zo ver als je kunt. Adem uit en ontspan de armen naar beneden. Herhaal dit 2 keer.

onderwezen 29 januari 1979, vertaald uit survival kit

 

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras