Het Karma Nummer

De maand is het Karma Nummer. Als je geboren bent in december, dan is je Karma Nummer: 1 + 2 = 3

Let op: een getal kleiner dat 12 wordt niet opgeteld!


De meeste mensen zitten vast in hun Karma, maar als ze een spirituele richting kiezen, dan wordt er afgerekend met het Karma. “Als er Dharma (invulling van je spirituele levensweg) is, bestaat er geen Karma.”

Wat is Karma? Karma is het naar buiten gerichte conflict met de wereld. Het is je externe harmonie.


De meesten van ons werden betrokken bij 3HO door de genade van God. Onze wereld viel uit elkaar en ineens begonnen we een beetje Kundalini Yoga te doen en alles ging vanaf dat moment wat meer vanzelf en naarmate we doorgingen werd onze chanting beter en alles voltrok zich daarna op een fijnere manier. Onze lichamen waren in een zeer slechte conditie; we zochten beschutting voor de druk van de buitenwereld. Met discipline werd ons zenuwgestel sterker en meer in harmonie. Als Yogi Bhajan zegt, “Als er Dharma (invulling van je spirituele levensweg) is, bestaat er geen Karma.” dan bedoelt hij dat je buitenwereld meer in harmonie komt.


Na ongeveer 3 jaar Kundalini Yoga te hebben gedaan, realiseer je je: "Ha, het is niet de buitenwereld, die me uit mijn dak doet gaan, het is mijn binnenwereld." Dit is het moment dat je Shakti Pad begint te bestrijden.


Als je Shakti Pad overwonnen hebt, vind je je Ziel. Om je Ziel te vinden moet je je angst kwijtraken. Onze belangrijkste blokkade is angst. Angst voor wat?


We hebben elk een ander spiritueel lichaam dat niet goed functioneert. Als we bang zijn, dan komt de angst van het spirituele lichaam dat niet goed werkt. Als dat spirituele lichaam goed begint te functioneren zal de angst verdwenen zijn.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen