Het Nummer 1

Het eerste spirituele lichaam is het Ziele lichaam: het wordt vertegenwoordigd door Guru Nanak en Guru Nanak vertegenwoordigt Nederigheid.

Het negatieve aspect van het nummer 1 is niet-creatief zijn. Iemand met een 1 in een negatieve positie zal totaal geen creativiteit hebben. Dit is het meest negatieve aspect van dit nummer. Hij zal geheel door het hoofd worden gedomineerd.

Het KARMA Nummer is 1
Iemand die een 1 heeft op de Karma positie zal gewoonlijk met zijn hoofd een relatie hebben met anderen. Om gelukkig te zijn in de externe wereld, dient deze persoon vanuit zijn hart te gaan leven, en de mensen waarmee hij omgaat, moeten voelen dat hij vanuit zijn hart leeft; dit is cruciaal voor hem als hij in harmonie met de externe wereld wil zijn. Elke precieze techniek, die de 1 in harmonie zal brengen zal iemand met een 1 in de Karma positie toestaan zich in harmonie te voelen hoe hij ook met zijn gehele externe wereld omgaat.

Het ZIELE Nummer is 1
Iemand met een 1 op de Ziele positie is iemand die in zijn interne relatie met zichzelf een cirkelvormige gedachtegang in zijn onderbewustzijn zal creëren en daarin vast zal komen te zitten. Zijn neiging zal zijn met zijn interne spanning om te gaan vanuit het hoofd. Dit stelt hem teleur want met zijn logica komt hij op een dood spoor en zal niet in staat zijn zich uit de stress te ontspannen.
Als deze mensen een meditatie doen of een oefening, die hen controle geeft over het eerste spirituele lichaam dan zullen ze ontdekken dat hun logica zal worden overwonnen; hij zullen vanuit het hart gaan leven en zij zullen weten wat juist is ook al is het onlogisch. Hun innerlijke rust zal in harmonie komen omdat zij in staat zijn te leven vanuit hun hart.

Het GAVE Nummer is 1
Iemand met een Gave van 1, zoals iemand die geboren is in 1901, zal in staat zijn vanuit zijn hart te leven zolang als hij op een spiritueel pad gaat. Iemands Gave werkt als iemand zich verbindt een spiritueel pad te volgen.
Het nummer 1 stelt "creativiteit" voor, dus creativiteit is de echte sleutel. Iemand die een 1 heeft als Gave zal super creatief zijn.

Het LEVENSLOT Nummer is 1
Gezien vanuit het Levenslot, betekent een 1 dat deze persoon al vele levens erg creatief is geweest. Als iemand op een spiritueel pad is zal hij zeer creatief overkomen bij mensen die hem in de wereld tegenkomen.

Het PAD Nummer is 1
Iemand met een Pad van 1 zal zeer creatief moeten zijn om zich echt diep vervuld te voelen en om te voelen dat hij zijn roeping voor God heeft vervuld. Guru Nanak was in deze positie, zijn vervulling van zijn Pad stelt nummer 1 voor - hij creëerde Sikh Dharma. Iemand met een 1 als Pad zou in dezelfde positie zijn - zijn spiritualiteit zou worden uitgedrukt door zijn scheppingskracht van God.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen