Het Nummer 2

De sleutelzin voor het nummer 2 is "verlangend er bij te horen". Om je met dit nummer harmonisch te voelen dien je een verbinding aan te gaan met je spirituele leraar. Het voorbeeld voor dit lichaam is Guru Angad - Gehoorzaamheid.

Jaren lang voelde ik me gekweld omdat ik niet in verbinding kon treden met Yogi Bhajan. Eindelijk, nadat ik 8 jaar in de Dharma was schreef ik hem een brief, “Dear Sir: Help!” Hij Schreef me terug een brief waarin hij zei: "Mijn beste zoon, jij en ik zullen altijd één zijn in ons hart". Voor een 2 is dat het opperste van gelukzaligheid. Op die manier bereikte ik een werkende 2.

Mijn probleem met een 2 te zijn, was dat als ik me aan je hechte dat je me niet meer kwijt raakte. Ik kon me wel aan iemand hechten, maar daar deed ik wel een tijdje over. Toen ik jong was, hechtte ik me erg snel en dat was erg destructief. Tweeën leren direct dat ze erg gemakkelijk pijn gedaan kan worden als je alleen op een fysiek level je aan iemand hecht. Voor mij was de sleutel me met Yogi Bhajan op een spiritueel niveau te verbinden. Als je je op een spiritueel niveau verbindt, kan je niet geschaad worden, want het is je relatie met het Goddelijke. Je op een spiritueel niveau hechten heeft niets te maken met je emoties en geharrewar. Het is je ware zelf waarmee je op dat spirituele niveau een verbinding moet krijgen.

Het negatieve aspect van het nummer 2 is dat deze persoon negatieve associaties zal maken of dat hij niet in staat is het gevaar in een situatie te overzien.

Het KARMA Nummer is 2
In de geboortedatum 13 februari 1954 geeft de formule 4 als het Ziele Nummer, 2 als het Karma Nummer, 9 als het Gave Nummer en 10 als het Levenslot Nummer.

Voor deze persoon, om in harmonie met zijn Karma Nummer (2) te zijn, is het belangrijk om er voor te zorgen dat zijn contact met zijn buitenwereld goed functioneert - zijn Negatieve Rede moet goed werken. Volgens zijn Karma zou deze persoon heel gevoelig zijn en met iedereen een verbinding willen hebben. Hij zou proberen een verbinding aan te gaan koste wat het kost. Hij heeft het gezelschap van mensen nodig die goede kwaliteiten hebben (Heiligen) om zelf van kwaliteit te worden. Als zijn Negatieve Rede goed functioneert, kan hij het gevaar in elke relatie goed inschatten en zal hij er voor zorgen relaties aan te gaan die goed zijn voor zijn Ziel. Als hij gespannen is, zal hij niet in staat zijn neutraal te zijn over de situatie waarin hij verkeerd. Om met zijn Ziel te kunnen communiceren, waar bij hem het Nummer 4 voor staat, is het belangrijk voor deze persoon om meester te zijn over zijn Neutrale Rede, zodat hij wanneer hij in een stress situatie wordt geplaatst, zijn yogische denken automatisch de juiste actie berekent; hetgeen intuïtie wordt genoemd.
Geplaatst in een zakelijke situatie, doet deze persoon zaken om een vriend te maken of om een hechte verbinding met iemand te maken. Deze persoon zou een zaak kunnen afsluiten waarbij hij geld verliest om maar een vriend te krijgen. Dus, in een negatieve beduiding, kan er van deze persoon gemakkelijk misbruik worden gemaakt, zowel in zaken als in emotionele relaties.

Het ZIELE Nummer is 2
De sleutel voor een persoon met een 2 als Ziele Nummer is om zijn verlangen te verwerken tot een niveau van neutraliteit. Deze persoon vraagt zich af, "Wat kan ik in deze relatie of in deze situatie leren?" Als dit nummer goed voor deze persoon werkt, zal hij zich eerst herinneren dat hij verbonden is met God, daarna maakt hij een neutrale evaluatie van de situatie om te zien of er iets zijn ziel negatief kan beïnvloeden. Hij maakt een soort wegenkaart door middel van een meditatief verwerken en verbindt zich met zijn spirituele leraar. Door de verbinding met zijn spirituele leraar is hij verbonden met God, en de verbinding met mensen is daaraan dus ondergeschikt.
Jezelf beschermen is waar het bij dit nummer eigenlijk om gaat, het beschermen van je eigen spiritualiteit en van je eigen ziel.

Het GAVE Nummer is 2
Deze persoon is in staat zich met wie dan ook te verbinden en zal iedereen het gevoel van ontspanning geven. Een GAVE van 2 betekent dat met in staat is het gevaar in elke situatie goed in te schatten en dit is waardevol wanneer je een zeer accurate inschatting van gevaar moet maken.

Het LEVENSLOT Nummer is 2
Als een persoon met een LEVENSLOT van 2 de keuze voor spiritualiteit heeft gemaakt, zal men deze persoon heel gemakkelijk vinden om mee te praten en zal met gemakkelijk zich kunnen verbinden met deze persoon, die evenwichtig is in relaties, een vriend

Het PAD Nummer is 2
Het Nummer 2 wordt vertegenwoordigd door Guru Arnad. Hij stelt de perfecte student voor en super-gehoorzaamheid. Hij was degene die kilometers naar de rivier liep om water naar zijn leraar te brengen - totale toewijding, totaal verbonden met de Oneindigheid van de Leraar.
Een persoon met een Pad Nummer 2 moet deze diepe verbondenheid met de Oneindigheid tonen. Ik zie het in termen van toewijding, hoe een persoon de toewijding tot de Oneindigheid zou laten zien. Dit Nummer hier onderwijst toewijding.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen