Het Nummer 4

Het Vierde Lichaam is de Neutrale Rede. Het wordt vertegenwoordigd door Guru Ram Das - Dienstbaarheid.

Het KARMA Nummer is 4
In de negatieve betekenis, heeft deze persoon het onvermogen neutraal te zijn; hij heeft een mening of een opmerking over alles. Hij is de meest eigenwijze persoon van de wereld; hij houdt er van te redetwisten of hij nu gelijk heeft of niet, of dat het gelijk bewezen is of niet; het maakt hem niets uit, hij moet gewoon op alles commentaar leveren.
Door een oefening of een meditatie te doen, kan deze persoon verwachten neutraliteit te bereiken. Hij zal het vermogen tot luisteren verkrijgen en een neutraal besluit nemen over een verwerking, waar hij bij betrokken is. Een 4 in positieve betekenis is iemand die goed kan luisteren en een bron van zegeningen.

Het ZIELE Nummer is 4
Deze persoon is zeer besluiteloos. Hij zal zeggen, "Goed, ik weet niet het; ik ben niet zeker; laat me over het denken...". Hij kan nooit een besluit nemen, omdat hij niet op dat punt van neutraliteit kan komen. Als hij de positieve kwaliteit van dit nummer heeft, zal hij zeer beslissend zijn; hij zal zichzelf zeer snel kunnen analyseren. Hij zou zichzelf zo snel kunnen kennen, dat hij het nauwkeurige antwoord onmiddellijk zal weten. Hij kan naar zijn eigen binnenstem luisteren en hij is totaal zeker; hij is een yogi in termen van zijn Ziel.

Het GAVE Nummer is 4
Een Gave van 4 betekent dat deze persoon de Rede van een Yogi heeft. Deze persoon is neutraal, bescheiden, en houdt er van om dienstbaar te zijn..

Het LEVENSLOT Nummer is 4
De mensen zullen deze persoon zien als zijnde neutraal. De mensen komen naar deze persoon voor advies.

Het PAD Nummer is 4
Dit nummer vertegenwoordigt de Dienstbaarheid. Deze persoon dient zich zeer te richten op dienstbaarheid. Guru de Ram Das heeft het voorbeeld gegeven door de Tempel steeds weer opnieuw te bouwen, totaal zeven keer. Hier dient deze persoon naar te streven - nederigheid en dienstbaarheid. Als deze persoon zijn meditatie doet of Guru Ram Das' shabads zingt voor 1000 dagen, dan zal hij zal in overeenstemming zijn met wat nodig is om zijn eigen goddelijkheid uit te drukken.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen