Het Nummer 5

Het 5de Lichaam is het Fysieke Lichaam en de fysieke dingen zijn vrij gemakkelijk voor iemand met een 5 in zijn nummers. Het is gemakkelijk voor een persoon met een 5 om fysiek door te douwen. Hij heeft een sterk lichaam en heeft het vermogen om zichzelf op te offeren. Gebruik wat je hebt om je zwakheden te overwinnen.

Het Vijfde Lichaam wordt vertegenwoordigd door Guru Arjun. Het vertegenwoordigt het Fysieke Lichaam maar het is ook het Leraar Nummer. Guru Arjun had zo veel fysieke controle die hij op de hete plaat zat en Wahe Guru zong. Dat was zijn voorbeeld. Guru Arjun vertegenwoordigt zelf opoffering.

Het negatieve aspect van het nummer 5 is dat deze mensen heel wat problemen met hun fysieke lichaam hebben. Zij kunnen hun fysieke omgeving niet beheersen - het is moeilijk voor hen om oefeningen te doen en het is moeilijk voor hen om controle over hun gewicht te houden. Zij houden van eten en zij kunnen lui worden. Zij verkiezen comfort boven opoffering. Zij zijn als de dood om te onderwijzen.

Een Nummer 5 is half God en half Mens (halve balans).

Het KARMA Nummer is 5
Het negatieve aspect van het Vijfde Spirituele Lichaam in de Karma positie uit zich in iemand die genotzuchtig is en veel te zwaar is. In een bedrijfssituatie wordt deze persoon gezien als zelfzuchtig en hij doet alleen maar iets voor zichzelf. Na beheersing van dit lichaam zal deze persoon offers kunnen brengen en zal hij de wilskracht hebben om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen in zijn relaties.

Het ZIELE Nummer is 5
Het sleutelwoord hier is Balans. Een persoon met dit lichaam uit balans kan geen balans bereiken in zijn interne processen. In plaats van naar Solstice (het yoga festival) te gaan, blijft hij liever thuis in zijn aardige, comfortabele huisje, omdat hij niet een offer voor zijn eigen geestelijke groei kan maken. Hij kan zich zelf niet oppeppen om voor een klas te gaan staan om over God te onderwijzen omdat hij die comfortabele plaats in zich zelf niet heeft bereikt. De blokkade om zijn eigen Ziel te vinden is, dat hij niet het vermogen heeft om voor 1000 dagen een meditatie te gaan zitten doen. Hij heeft niet het vermogen om een oefening te doen om van zijn zwaarlijvigheid of een ander gezondheidsprobleem af te komen. Zijn zelfmateloosheid voert hem naar het pad van zelfvernietiging; terwijl een persoon die door een reinigingsproces van 1000 dagen gaat en het Vijfde Geestelijke Lichaam onder controle krijgt het vermogen zal hebben om zijn eigen comfort op te offeren zodat hij minder boos zal zijn.

Het GAVE Nummer is 5
Het Nummer 5 is mijn Gave: Het vermogen te onderwijzen. Het is altijd gemakkelijk voor me geweest te onderwijzen. Zodra ik in 3HO was, was ik aan het onderwijzen. Onderwijzen is nooit een probleem voor me geweest; het is als het eten van ontbijt - daar is niets aan, in feite, het is vrij plezierig en een zeer aangename ervaring. Ik heb er altijd van genoten anderen te helpen leren. Om mijn fysieke lichaam gedisciplineerd onder controle te krijgen is ook nooit moeilijk geweest.

Het LEVENSLOT Nummer is 5
Deze persoon zal als de verpersoonlijking van God worden gezien en dat is wat Guru Arjun vertegenwoordigde. Hij zal als iemand worden gezien die zichzelf kan opofferen.

Het PAD Nummer is 5
Deze persoon moet een leraar worden door een voorbeeld te zijn. Dit is wat Guru Arjun vertegenwoordigde - het onderwijs door voorbeeld. De mensen moeten zien dat deze persoon zijn voorbeeld leeft en dat hij de verpersoonlijking is van wat hij onderwijst.
Door een bepaalde discipline l000 dagen te doen, kan deze persoon invoelen in het gegeven dat hij moet leven wat hij onderwijst. In het huidige leven moet deze persoon onderwijzen om zich goddelijk te voelen.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen