Het Nummer 8

Het achtste lichaam is het Pranische lichaam, het vertegenwoordigt Guru Har Krishan’s kwaliteit van zuiverheid.
Het nummer 8 staat ook voor healing. Mijn Pad Nummer is 8 en ik ben een Chiropractor. Healing was altijd datgene waarvan ik het meest hield, en het geeft me de meeste vreugde in mijn leven. Het staat geschreven opmijn astrologie kaart. Alles op mijn kaart zegt: “Heal, heal, heal, heal,” alles.

Als je 8 beheerst, beheers je ook 2, 3, and 4 (“wanneer je pranayama beheerst, zal je beheersing hebben over de rede").

De muziek kan automatisch beheersing over het 8ste Lichaam brengen omdat de muziek enorme controle over prana heeft. Zingen zal je een enorme controle over uw Pranische Lichaam geven.

De persoon met een 8 zal anderen willen zien met een enorme energie. Een 8 zoekt energie in voedsel en probeert eerder energie uit grove vormen te verkrijgen dan uit subtiele vormen.

Het negatieve aspect van nummer 8 is altijd moe te zijn. Dit is het belangrijkste ding dat de artsen over het hoofd hebben gezien: Vermoeidheid komt niet uit de bijnieren. Dat is de grootste fout op het medische gebied. Vermoeidheid komt uit het niet functioneren van je Pranische Lichaam. Het Pranische Lichaam is je middenrif. Wanneer je het middenrif openstelt (dat is de belangrijkste oefening, die je aan iemand geeft, die bijnierproblemen heeft), wanneer je het midderif naar buiten buigt, dan begint het Pranische Lichaam te werken en is er geen vermoeidheid meer. Vermoeidheid heeft niet met de bijneiren te maken. De energie van de bijnieren komt uit het Pranische Lichaam.

Het KARMA Nummer is 8
Je zult heel wat angst in deze persoon aantreffen. Waar hij zich ook mee bezig houdt, er is nooit genoeg energie om het te doen. Hij heeft niet de oneindige visie om te zien, dat hij het beter kan doen. Het positieve aspect van het nummer 8 in deze positie is, dat zodra hij het achtste lichaam harmoniseert, hij het zal vermogen hebben, om een afgeronde zaak te bekijken en naar buiten te projecteren. Hij zal in staat zijn te overzien welke stappen hij moet nemen om van hier naar het resultaat te komen. Doordat hij beheersing over het Pranische Lichaam heeft, zal hij in staat zijn, zijn plan uit te voeren en zijn doel te bereiken.
De beheersing van dit lichaam geeft hem het vermogen om de energie te hebben om prana te beheersen, waarmee je kan doen wat nodig is en ook een visie te verkrijgen, waarmee je in staat bent een meer oneindig beeld te kunnen zien, dan dat waarmee je direct betrokken bent.. Deze persoon is de "lange termijn planner."

Het ZIELE Nummer is 8
De belangrijkste blokkade die deze persoon heeft in de interne verwerkingsprocessen is angst. Het wordt gezegd, "spirituele mensen zouden gelukkig moeten zijn", maar deze persoon zal zeggen, "Oh... Ik kan gelukkig zijn niet omdat....". Hij zal altijd één of ander excuus vinden die uit angst voortkomt. Deze angst zal hem af kunnen houden van het ervaren van geluk en vreugde in zijn leven. Het positieve aspect van dit nummer is, dat zodra hij aan dit lichaam werkt, hij totaal onverschrokken zal zijn, om wat er ook op zijn pad komt tegemoet te treden. Zodra hij af stemt op zijn ziel, zal hij de uitbreiding van zijn relatie tot God zien. Hij zal begrijpen dat hij God is, dat hij Oneindigheid is; hij zal in extase van vreugde de oneindigheid van God zien, de Wahe Guru.

Het GAVE Nummer is 8
Deze persoon zal onverschrokken zijn. Deze persoon is de gezochte, wanneer men zijn zaken wil uitbreiden - zorg dat je een 8 in je team krijgt en vraag hem, "Waar kunnen we vanuit dit punt naar toe gaan"? Deze persoon kan vooruit plannen en je helpen vooruit te komen.

Het LEVENSLOT Nummer is 8
In de grond is het gezichtspunt van deze persoon onverschrokkenheid en hij heeft het vermogen om door te zetten, wanneer ieder ander het er bij laat zitten. Hij heeft het vermogen om zich vast te bijten in een of ander project en weet er het maximaal mogelijke uit te halen.

Het PAD Nummer is 8
Guru Har Krishan had zo veel vreugde en medeleven voor zijn stad, dat hij zijn leven gaf, opdat al het andere kon voortleven; dit is een ongelooflijk voorbeeld van het uitdragen van Zuiverheid.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen