Het Nummer 9

Het Negende Lichaam is het Subtiele Lichaam; het geeft een persoon het vermogen subtiel te zijn. Het wordt vertegenwoordigd door Guru Teg Bahadur en de kwaliteit van Kalmte. Het is gemakkelijk voor een 9 om in te voelen met wat werkelijk gebeurt.

Het negatieve aspect van nummer 9 zou zijn superlichtgelovig te zijn - het onvermogen om subtiel te zijn. Deze blokkade kan een persoon onschuldig naïef maken.

Het KARMA Nummer is 9
Een persoon met een Karma van 9 is niet subtiel in zijn externe relaties. In zaken en emotionele relaties zal hij zeer ruw zijn; hij mist de zachtheid en de mooie stroom die een 9 kunnen hebben. Wanneer nummer 9 goed functioneert, kan men zo bevallig zijn als een zwaan. Deze persoon zou de negatieve kanten van situaties kunnen zien maar
hij zal ze verzachten; hij is onschuldig naïef. Als een nummer 9 goed functioneert, zal deze persoon het probleem zien en hij zal het uitwerken op een subtiel niveau zodat de samenwerking weer gladjes verloopt. In plaats van iemand te confronteren zal deze persoon je zeer direct laten weten dat hij het weet, en een elegante oplossing aanbieden. Stel je kent iemand, die geen interesse heeft in Kundalini Yoga en hij heeft 9 in zijn Karma positie. Als je hem vraagt, "Wat doe je voor werk?", zal hij waarschijnlijk antwoorden, "Goed, Ik had zevenenvijftig banen...". Hij kan een baan niet vasthouden omdat zijn Subtiele Lichaam niet goed functioneert.
De teleurstelling van deze bepaalde persoon in het leven komt uit het krijgen van een nieuwe baan om de 3 maanden, en de reden waarom hij ziek wordt is omdat hij een baan niet kan houden.
Zijn genezing zijn iets steeds opnieuw te doen. Als hij een hobby heeft, waarvan hij werkelijk houdt, zou hij er helemaal in moeten duiken. Het hoeft geen yoga techniek te zijn, maar als hij een yoga techniek beoefent, prachtig! Als hij dat niet doet, dan kan hij toch nog door zijn karma werken, door er helemaal in te duiken. Vertel hem, "Je moet elke dag een half uur aan je hobby werken". Het zal hem heel veel goed doen. Het is ongelooflijk! Die discipline van het werken aan zijn hobby zal hem meesterschap geven. Wanneer hij meesterschap krijgt zal hij niet van baan tot baan tot baan gaan.

Ik heb 9 op mijn Karma positie en dit betekende dat de maagd in mij een meester
moest zijn; Ik moest iets beetpakken en het beheersen. U zult zien dat Virgos zeer goed hun aandacht op één punt kunnen richten als ze met iets bezig zijn, en heel precies zijn, om iets voor elkaar te krijgen. De handeling vanuit meesterschap geeft je het vermogen om het subtiele te kennen over je kunst, je ambacht, of wat het is dat je doet.

Michaelangelo was een meester. Wat tot hem een meester maakte was dat hij zijn kunst doorleefde en ademde. Wat je ook doet, doorleef het, adem het en word er een meester in. Een meester begrijpt de subtiliteit van de kunst die hij maakt.

Het ZIELE Nummer is 9
In zijn relatie met zich zelf en zijn Ziel, is deze persoon is zeer moeilijk voor zich zelf; hij geeft zich niet het bewustzijn om dingen te doorgronden. Hij zal niet willen beheersen; zijn ellende komt voort uit het gegeven dat alles voor hem een mysterie is; terwijl, zijn vreugde komt uit het beheersen van dingen. Hij zal met iets voor een korte tijdspanne bezig zijn, maar zodra hij leert om door te zetten met waar hij mee bezig is, zal hij zeer subtiel worden. Dit is de kunstenaar. Deze persoon kan zeer ruw en moeilijk zijn naar zich zelf, maar zodra hij een proces aangaat om dit bepaalde lichaam in harmonie te krijgen zal hij zacht omgaan met zichzelf en zal zich zelf meer ruimte en tijd geven om iets meester te worden. Het belangrijkste voorbeeld is Guru Teg Bahadur, die 26 jaar mediteerde voordat hij Guru werd. Dit nummer geeft iemand het vermogen om totaal ontspannen te zijn, en geeft de volledige kennis en meesterschap van om het even welke situatie. Het is als de lotusbloembloem op het water, het deint mee en bestrijdt de golven niet.

In de geboortedatum 9/9/1954 heb je een Ziele nummer 9 en een Gave nummer die ook 9 is. Dit betekent dat God hem als Gave zijn Ziel heeft gegeven..Deze mensen zijn gewoonlijk zeer goed afgestemd op een zeer diep niveau van hun eigen wezen, dus hoeven zij niet aan het Ziele nummer te werken, maar misschien dienen ze aan hun Pad nummer te werken. Je geeft hen welke meditatie dan ook, en als ze die 1000 dagen doen, zal het vanzelf op het subtiele lichaam inwerken.

Het GAVE Nummer is 9
Deze persoon kan erg snel situaties meester zijn. Hij is zeer nauwkeurig met wat er om hem heen gebeurt. Een geboorte in het jaar 1954 heeft een Gave nummer van 9. De Gave van deze persoon is, dat hij een meester is. Wat hij ook probeert, hij zal er de subtiliteit zeer snel van doorzien.

Het LEVENSLOT Nummer is 9
Mensen zullen deze persoon zien, als iemand die iets snel meester is. Hij leert systemen en dingen zeer snel.

Het PAD Nummer is 9
Wat deze persoon dient te manifesteren in termen van zijn Pad is, dat hij in wat hij ook doet, totale kalmte aan de dag legt in het zeer snel meester te zijn. Dit brengt de subtiliteit van dingen naar voren. Hij windt zich nooit ergens over op; niet dat hij afgestompt is, maar hij kan informatie op zo'n wijze verwerken dat het mensen kalmeert. Door 1000 dagen een meditatie te doen, zal deze persoon het vermogen ontwikkelen zijn eigen spiritualiteit uit te drukken met subtiliteit en kalmte.

Numerologie zoals onderwezen door Yogi Bhajan

Uitgewerkt door Dr. Guruchander Singh Khalsa

Vertaald door Wouter Koert

(*) bijgewerkt 6 april 2006

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Numerologie KY Chakra

pinklotus advaita vrijheid meditaties kundalini yoga diksha gedichten tekeningen