Langzame diepe ademhaling

 


Hoe adem je langzaam en diep?
Ontspan de borstkas en de schouders. De mond is gesloten tenzij het anders wordt aangegeven. Adem in, ontspan de buik of zet hem een beetje uit (1). De spieren van de buik trekken het middenrif (een spierplaat die de borstholte van de buikholte scheidt) naar beneden. De neerwaartse beweging van het middenrif creëert een vacuum in de borstholte zodat de lucht automatisch door de longen wordt aangezogen. Laat als je uitademt de buik weer inkrimpen in plaats van de borstkas samen te trekken (2). Dit duwt het middenrif weer omhoog waardoor er druk in de borstholte ontstaat, die maakt dat de lucht naar buiten kan stromen.

Oefen deze ademhaling heel aandachtig. Normaal gebruiken de mensen maar tien procent van hun longinhoud als ze ademen. Zelfs wanneer je denkt dat je diep ademt, ontspan dan nog meer, open jezelf en merk op dat er nog meer ademruimte is. Om dit bij jezelf te controleren kun je een hand op je buik leggen. Op die manier voel je de buik uitzetten bij de inademing en samentrekken bij de uitademing.

Wat de Langzame Diepe Ademhaling voor je zal doen

1) Het maakt je ontspannen en kalm.
2) Deze ontspanning is errder actief dan passief. Ze zal je weer afstemmen en je hersenen schoonmaken, zodat er automatisch correcte beslissingen naar buiten vloeien in een crisis situatie.
3) Door je longen tot maximale capaciteit te vullen, zal je electromagnetische veld gevoed worden. Het opnieuw leven inblazen en bijstellen van je magnetisch veld zal er voor zorgen, dat je minder snel slachtoffer wordt van ongelukken, ziekte en negativiteit.
4) Het pompt het ruggenmergvocht naar de hersenen, wat een grotere energie geeft.
5) Het reguleert de pH waarde van je lichaam (zuur/ base waarde) , die je vermogen te handelen in een stress volle situatie bepaalt.
6) Het vermindert en voorkomt het ophopen van giffen, veroorzaakt door het niet schoonmaken van de kleine luchtzakjes (alveoli) van de longen.
7) Het stimuleert de productie van chemicalién in de hersenen (endorphins) die de neiging tot depressie elimineren.
8) Het reinigt het bloed.
9) Het geeft energie, en grotere alertheid en gewaarzijn, door de levenskracht (prana) die met de zuurstof mee komt.
10) Het geeft helderheid, nuchterheid en positiviteit.
11) Het helpt in het loslaten van blokkades in de meridianen stroom.
12) Het activeert en reinigt de zenuw kanalen.
13) Het helpt in het versnellen van healing, emotioneel en fysiek.
14) Het helpt in het breken met onbewuste ongewenste patronen en verslavingen.
15) Het vermindert onveiligheid en angst.
16) Het verandert de mentale conditionering met betrekking tot pijn zodat de pijn vermindert en weg gaat (bijvorbeeld bij de bevalling).
17) Het herstelt de aura.
18) Geeft het vermogen je negativiteit en emoties te beheersen.
19) Als de long capaciteit toeneemt, zal de hypofyse gaan afscheiden en de intuïtive kracht van de geest zich gaan ontwikkelen.

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras

pinklotus advaita vrijheid YIS meditaties kundalini yoga gedichten tekeningen