Sitali pranayama

 

Hoe je deze kriya moet doen.

Ga gemakkelijk zitten in een meditatiehouding met een rechte rug. Krul de tong en steek deze een beetje uit. Adem diep en rustig in door de mond, door het tuitje van de tong. Adem uit door de neus. Ga hier vijf minuten mee door. Adem dan in -- houd de adem vast, trek de tong in -- adem uit en ontspan. Herhaal deze oefening nog twee keer.

Wat deze kriya voor je zal doen.

De sitali-pranayama is een bekende oefening. Hij ontspant de rug ter hoogte van tweede, derde en vierde lendewervel. De seksuele energie en de spijsvertering worden erdoor geregeld. Deze ademhaling wordt vaak gebruikt om koorts te laten zakken. Wanneer deze ademhaling regelmatig wordt geoefend, werkt zij verjongend en ontgiftend. Je kunt langer leven als je tweeënvijftig keer per dag op deze manier ademt. In het begin krijg je vaak een bittere smaak op de tong. Dat komt door de ontgifting. Als je doorgaat met oefenen zal de smaak uit eindelijk zoet worden.

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras

pinklotus advaita vrijheid YIS meditaties kundalini yoga gedichten tekeningen