Kundalini Yoga

wordt ook wel "de yoga van bewustzijn" genoemd en is een praktische en actieve vorm van yoga, waarbij je lichaam en geest weer in balans worden gebracht, je steviger en stabieler wordt in je dagelijkse leven

Healthy Happy Holy Organisation

Aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van docenten Kundalini Yoga.

 

Thema 2015 - 2016: KY voor Oosterse Lichaamssystemen, Het KY Numerologie Systeem, de Tien Lichamen

Thema 2016 - 2017: KY voor Westerse Lichaamssystemen

Thema 2017 - 2018: KY voor Oosterse Lichaamssystemen, het Chakra Systeem en de Kundalini

Thema 2018 - 2019: is nog niet bekend

 

Door Kundalini Yoga beoefening leer je o.a. weer op een natuurlijke manier te ademen, waardoor je meer ontspannen gaat leven, je lichaam flexibeler en je geest stiller wordt en je gezondheid verbetert.
Kundalini Yoga is een vorm van yoga, die stille of dynamische houdingen (asanas) combineert met adem (pranayama) en klank. Er worden oefeningen gedaan, die op alle westerse en oosterse lichaamssystemen een gezonde uitwerking hebben.
Kundalini Yoga kent veel meditaties, die een diepe uitwerking hebben, om blokkades los te kunnen laten.

Algemeen
Zorg voor los zittende kleding.
De oefeningen worden gedaan op een badlaken, plaid of deken, die je wordt verzocht zelf mee te nemen. Matjes zijn aanwezig.
Voor de zittende meditatie zijn een paar lage kussentjes aanwezig, als je een speciaal kussentje of bankje nodig hebt, dien je die zelf mee te nemen.
Het is raadzaam 2 uur voor de les niet te eten.
Water drinken voor en tijdens de les (niet tijdens de meditatie) is oké.

De chakra's.
Het begrijpen van de 8 chakra's van het lichaam en hoe de beoefening van de kriyas, pranayama en meditatie hen beïnvloeden, is misschien de meest totale verklaring van de effecten van Kundalini Yoga.

De tien lichamen.
Kundalini Yoga activeert direct elk van onze tien lichamen en brengt ze in balans. Deze veranderingen echoën en weerklinken door alle dimensies van ons zijn. Zo hebben zij een krachtig effect op onze spirituele groei.

Docent links: Vanaf 1987 heeft Wouter Koert Kundalini Yoga beoefend en in het cursusjaar 1989/1990 heeft hij de leraaropleiding bij Guru Jagat gevolgd.

Na de opleiding heeft hij regelmatig lesgegeven in de Den Texstraat in Amsterdam. Sinds 1998 heeft hij bij de Advaita Meester, Douwe Tiemersma, lessen in Jnana Yoga, Meditatie, Hatha Yoga en Pranayama gevolgd om te verdiepen. In 2006/2007 heeft hij een jaar de Hatha Yoga opleiding bij Saswitha gevolgd. Sinds 2003 heeft hij les gegeven in Langbroek en vanaf 1 september 2008 tot 11 december 2017 in Gouda. Zie ook KY in Nederland.

Docent rechts: Vanaf 2012 heeft Marc Bontekoe Kundalini Yoga beoefend en in het cursusjaar 2017/2018 heeft hij de leraaropleiding gevolgd.


Wat kan de les Kundalini Yoga voor je betekenen:
- je gezondheid verbetert
- je gaat je ontspannen en kalm voelen
- je bloed wordt gereinigd
- je maakt zwakke zenuwen sterker
- je rug blijft flexibel, gezonder ouder worden
- je krijgt energie en de geest wordt helder

Iedereen kan met de lessen meedoen, ervaring met yoga is niet noodzakelijk en als iemand een oefening niet kan meedoen, zorgt de energie van de groep, dat de oefening toch energetisch voor hem of haar werkt.

Elk seizoen worden de lessen weer opnieuw opgebouwd, vanaf het begin. Want het is echt de bedoeling, dat ook beginners mee kunnen doen, en de oefeningen op de website zijn alleen bedoeld als leidraad, maar ieder vindt daarin zijn eigen grenzen.
Energetisch gebeurt er heel veel, zodat het loslatingsproces sterk versneld wordt. Oude spanningen worden losgelaten en daardoor komt er meer energie vrij in het dagelijkse leven.

 

 

 

De lessen met de thema's KY en Oosterse lichaamssystemen, het Numerologie Systeem en de kundalini (2015-2016) en KY en Westerse lichaamssystemen (2016-2017) en KY en Oosterse lichaamssystemen, het Chakra Systeem en de kundalini (2017-2018) worden gegeven op de Ridder van Catsweg 256a te Gouda: kaartje Gouda. Het lesmateriaal van de behandelde lessen wordt op de les uitgedeeld (een lesboek en een USB-stick met muziek) om thuis te kunnen oefenen: zie de agenda.

Aanmelding: Vanaf 28 augustus 2017 is het cursusgeld voor de avondcursus van 30 lessen €346,=, in een keer te voldoen (als je het boek en USB-stick al hebt 330,=). Het is mogelijk om met enige ervaring in yoga later in te stappen, en dan betaal je alleen het aantal van de resterende lessen maal €11,= per les plus €16,= lesmateriaal (lesboek (11) en USB-stick (5)).
Vooraf aanmelden met volledig adres, telefoonnummer en geboortedatum is nodig
bij W. Koert, Klaver 4, 3941 TJ Doorn, telefoon 0343 - 768129, email: emailadres
Na aanmelding krijg je een mailtje met daarin het IBAN nummer en kan je het bedrag van de cursus ruim voor het begin van de cursus overmaken
met vermelding van je voornaam, ky, dag en tijd.
Bij het opzeggen van de cursus binnen 14 dagen voor de aanvang of daarna blijft het cursusgeld volledig verschuldigd.
Door het bijwonen van een les, geef je aan, dat je accoord bent met de aanmeldings voorwaarden.

Voor het bijwonen van de lessen vanaf 08 januari 2018, moet een email worden gestuurd aan Marc Bontekoe: emailadres (*)(*) bijgewerkt 4 juni i 2018

Pinklotus KY Les KY Agenda KY Meditaties KY Kriyas KY Healing KY Maha Mudras KY Pranayamas KY Mudras KY Houdingen KY Numerologie KY Chakras KY Mantras

pinklotus advaita vrijheid YIS meditaties kundalini yoga gedichten tekeningen