KY Oefening wonder buiging

Wat deze kriya voor je zal doen.

Deze oefening wordt "Wonder Buiging"genoemd. Hij stelt het navelpunt bij en helpt om een emotioneel en boos persoon tot kalmte te brengen. Als de rug 90° gebogen was en de adem had een frequentie van vier per minuut, dan zou dat je ook totaal kalmeren, maar het zou veel tijd vergen, terwijl deze oefening maar een korte tijd in beslag hoeft te nemen. Er zal een sterke en automatische tendens zijn te schudden in deze houding.


Hoe je deze kriya moet doen.

Sta recht op met de knieën en hielen tegen elkaar, de voeten zijn plat op de grond en wijzen naar buiten voor balans en de armen zijn gesterkt tegen de oren, recht boven het hoofd met de handpalmen naar voren. De duimen mogen gestrengeld zijn.

Terwijl je de benen recht houd, buig je 20° ten opzichte van de basis van de rug naar achteren. Het hoofd, de rug en de armen vormen een ononderbroken kromme terwijl de armen tegen de oren aan blijven (1).


Blijf in deze houding en houd de adem lang, diep en mild. Ga hier 2 minuten mee door.


Vanuit deze positie buig je zeer langzaam naar voren tot dat je niet verder kunt terwijl je de armen recht en langs de oren houdt (2). Adem in en pomp met ingehouden adem de navel zo lang mogelijk. Adem dan uit en doe hetzelfde op de uitgehouden adem. Ga met deze uitvoering 2 minuten door.

onderwezen 21 juli 1977, vertaald uit survival kit

Kundalini Yoga Meditaties

pinklotus advaita vrijheid Yoga door Douwe Pranayama door Douwe meditaties kundalini yoga gedichten tekeningen